Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο

Σημεία από τους χαιρετισμούς του Δ. Μαυροδόγλου και της Μαρίας Κάντζιου, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κυνική επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά μας, αυτά που η δική μας η γενιά και οι παλαιότερες, με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε», τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που χαιρέτισε εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

«Ο απολογισμός μας μπορώ να πω ότι είναι αρνητικός», πρόσθεσε για να υπογραμμίσει αμέσως μετά: «Ομως η εργατική τάξη δεν το βάζει κάτω. Παρά τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που παίζουν ένα ρόλο συναινετικό και συνεργάζονται για το πέρασμα αυτής της πολιτικής, η εργατική τάξη της πατρίδας μας απαντάει με αγώνες. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τους αναγκάσουμε αυτά τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά τους σχέδια να τα πάρουν πίσω».

Αναφερόμενος στα αντιασφαλιστικά σχέδια, σημείωσε ότι «είναι αποφάσεις που πήρε η ΕΕ και η κυβέρνησή μας εκτελεί κατά γράμμα» και κατέληξε ότι «το βάρος της αντίστασης και της αντεπίθεσης βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων».

Η Μαρία Κάντζιου, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, υπογράμμισε στο χαιρετισμό της ότι οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, επιβεβαιώνουν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτή την πολιτική, από αυτή την κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι «παρά την απίστευτη εκστρατεία αποπροσανατολισμού, τα επικοινωνιακά τρικ, την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, παρά τη συνενοχή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η πρόταση του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό δε διαφέρει στην ουσία από την πολιτική που η εργατική τάξη πέταξε στα σκουπίδια με τους αγώνες της πέρσι τέτοιον καιρό».

Επισήμανε ακόμη ότι «ο συνασπισμός των πολυεθνικών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων, για να ξεπεράσουν την κρίση τους θα κλιμακώσουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους» για να καταλήξει ότι «μόνη απάντηση είναι ο ενιαίος πανεργατικός αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ