Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από την Αμφισσα ως το Αλιβέρι

Οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει Εργατικά Κέντρα και σωματεία στη Στερεά - Εύβοια και την παρουσία τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, ξεσκέπασαν τη διασπαστική τακτική της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα αντιασφαλιστικά μέτρα δε θίγουν όλους.

Στη Στερεά - Εύβοια απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στην Αμφισσα, στη Χαλκίδα και στο Αλιβέρι, στη Θήβα και στη Λιβαδειά (πρωί) και στη Λαμία (απόγευμα).

Μαζική και μαχητική, με παλμό ήταν η συγκέντρωση που έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο της Αμφισσας, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία: στην ΑΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης 85%, στους εργαζόμενους στην ΕΑΣ Φωκίδας 85%, εργαζόμενοι στις Ιχθυοκαλλιέργειες 45%, Οικοδόμοι Αμφισσας και Ιτέας - Κίρρας 80%, των «ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο» 25%.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Αμφισσας που σταμάτησε έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψή του: «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» διατράνωσαν οι διαδηλωτές.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο πρόεδρος του ΕΚ Γ. Γκελαούζος, όσο και ο Θ. Αγγελέτος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και η Ε. Αρμάου, δημοτική σύμβουλος Αμφισσας, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση, σε κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα.

Στη Χαλκίδα, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Γ. Αργύρη, πρόεδρο της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ενώ χαιρέτισε ο Δ. Πηλιχός, γγ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Εύβοιας και ο Ν. Καλημέρης, πρόεδρος της Ενωσης Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας.

Στη συγκέντρωση έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, αισιόδοξο μήνυμα ως επόμενη «βάρδια» της εργατικής τάξης.

Μεγάλη για τα τοπικά δεδομένα, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση και πορεία που συνοδεύτηκε και από την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Αλιβέρι, με τη συμμετοχή των σωματείων Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας και των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ. Ομιλητής ήταν ο Β. Κέτης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.

Στη Θήβα, την απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βοιωτίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Αρ. Κριώνης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας και ο Η. Κατσούλας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της Συντονιστικής Επιτροπής. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η διασπαστική τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚ που επέλεξαν τη χτεσινή μέρα απεργίας για να πραγματοποιήσουν την ετήσια απολογιστική συνέλευση του ΕΚ, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ