Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

Δεκάδες πικετοφορίες και μαζικές παρεμβάσεις χτες

ΜΕΝΙΔΙ
ΜΕΝΙΔΙ
Σε κάθε δήμο και γειτονιά της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Αττικής έφτασε το σύνθημα «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», μέσα από τις μαχητικές συγκεντρώσεις που οργάνωσε χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι, κόσμος που δικαίως αγανακτεί για το έγκλημα στα Τέμπη και την προσπάθεια συγκάλυψής του συγκεντρώθηκαν μεταξύ άλλων σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγ. Στέφανο, Αγ. Παρασκευή, Ανω Πατήσια, Σεπόλια, Ν. Κόσμο, πλ. Αγ. Παντελεήμονα, Εξάρχεια, Καλλιθέα, Πανόρμου, Ν. Ιωνία, Αμπελόκηπους, Γαλάτσι, Μενίδι, Ανω Λιόσια, Ν. Σμύρνη, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Ιλιον, Αγ. Αναργύρους, Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Οι συγκεντρωμένοι, με πικέτες και τα συνθήματά τους να αντηχούν δυνατά στους δρόμους των συνοικιών, διατράνωσαν ότι δεν θα σιωπήσουν ούτε θα επιτρέψουν να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, ότι χρειάζεται η οργή να κατευθυνθεί στο σύστημα που για τα κέρδη του θυσιάζει τις ζωές του λαού, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Με συμβολικές κινήσεις, άναμμα κεριών, μαύρα πανιά, λουλούδια κ.ά. τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων, ενώ κάποιες συγκεντρώσεις όπως στα Σεπόλια κατέληξαν σε σταθμούς του τρένου. Μαζικές εξορμήσεις έγιναν και σε άλλα σημεία.

Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Με πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις, οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, χτες το βράδυ, κατήγγειλαν το έγκλημα στα Τέμπη και κάλεσαν σε πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό και συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις που καλούν δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, στις 12 μ. και στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι γειτονιές της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης σείστηκαν από τα συνθήματα καταγγελίας, όπως «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Το "πάμε κι όπου βγει" δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», και την απόφαση που εκφράστηκε μέσα από το σύνθημα «Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ευόσμου, στο Τρίγωνο της Πολίχνης, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, στα Διαβατά, στα Κουφάλια, στις Συκιές, στην πλατεία της Θέρμης και στην Περαία.

Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στη συγκέντρωση μίλησε η Αναστασία Ποικιλίδου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. «Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που θάψανε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους», είπε.

Ανέδειξε ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν πως "τα κέρδη τους - οι νεκροί μας" Δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά βίωμα για τους χιλιάδες νέους και νέες που οργίζονται, δακρύζουν, φωνάζουν, διαδηλώνουν αυτές τις μέρες».

Τώρα, σημείωσε, «πρέπει να πάμε αλλιώς. Για να γίνουν οι συγκοινωνίες κοινωνική περιουσία, με μια άλλη εξουσία, ενταγμένες σε ενιαίο κρατικό φορέα, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, για να λειτουργούν όχι για το κέρδος των καπιταλιστών, αλλά για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών του λαού μας. Τότε και μόνο τότε θα υπάρχει φθηνή λαϊκή συγκοινωνία, ασφαλής, συχνή και σύγχρονη. Τότε θα πάψει η κοιλάδα των Τεμπών να είναι ο φόβος των μηχανοδηγών...

Τώρα η οργή να γίνει απόφαση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».

Πικετοφορία πραγματοποιήθηκε επίσης στην Κατερίνη.

Μαχητικό μήνυμα στο Αγρίνιο

Μαχητικό μήνυμα ότι το έγκλημα και οι νεκροί στα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, καλώντας παράλληλα σε κλιμάκωση της πάλης και μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έστειλαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη.

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Με δυναμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πικετοφορία στους δρόμους, χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι, νέοι και απλός λαϊκός κόσμος βροντοφώναξαν «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και άλλα, καλώντας να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και η πολιτική τους.


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ