Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν την πολιτική που θεωρεί κόστος την ασφάλειά τους

Περιοδεία στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο πραγματοποίησε ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το Κόμμα

Περιοδεία στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο πραγματοποίησε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Δυτικής Αττικής με το Κόμμα.

Ο Κ. Παπασταύρου περιόδευσε σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Με αφορμή τη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε ότι οι αιτίες δεν πρέπει να αναζητηθούν μόνο σε τεχνικά ζητήματα ή ανθρώπινα λάθη. Αυτό που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα είναι ότι δεν ήταν δυστύχημα, αλλά ένα κυριολεκτικά προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ενα έγκλημα - απόρροια της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών, μία από τις βασικές πλευρές της οποίας είναι ο κατακερματισμός του σιδηρόδρομου προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα «κομμάτια» που φέρνουν κέρδος και τα ζητήματα της ασφάλειας, της συντήρησης του δικτύου, των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα, των συνθηκών εργασίας, να αφήνονται στο ...«όπου βγει».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δουν ξεκομμένη την κατάσταση με τους σιδηροδρόμους από ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά τους. Στη ζυγαριά του «κόστους - οφέλους» μπαίνουν μια σειρά ζωτικές ανάγκες του λαού, π.χ. η Υγεία, όπως φάνηκε και στην πανδημία, η Παιδεία κ.ά.

Με αφορμή την πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, τόνισε ότι ειδικά στο Θριάσιο Πεδίο οι εργαζόμενοι και ο λαός «ζουν στο πετσί τους» τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας μπροστά στον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης. Μέτρων που κυβέρνηση και εργοδοσία δεν παίρνουν, γιατί στην προτεραιότητά τους δεν έχουν την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού, αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ο Κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι σήμερα που κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να χωνέψει το έγκλημα, που όλοι είναι συγκλονισμένοι από την «κοστολόγηση» που έκαναν το κράτος και οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην ανθρώπινη ζωή, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, που ο εργατόκοσμος σιχάθηκε να ακούει συγκρίσεις «θανατικών», είναι ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα. Να αναπτυχθούν η συζήτηση και ο προβληματισμός για το πώς θα αγωνιστεί ώστε να κάνει πραγματικότητα στην ίδια του τη ζωή τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν να ζει καλύτερα, με ασφάλεια, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, που του τα στερούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί τους. Με τη διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτροχιασμός του Προαστιακού, συνέπεια του «πάμε κι όπου βγει»(2023-11-23 00:00:00.0)
Το πόρισμα έγραψε και δεν ξεγράφει(2023-06-23 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα(2023-04-27 00:00:00.0)
Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα!(2023-03-02 00:00:00.0)
Οι παράνομες χωματερές στρώνουν έδαφος για το νέο έγκλημα στη Φυλή(2021-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ