Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία η θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

«Η απεργία στις 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί και χωρίς τη "συμβολή" της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ας μείνει για άλλη μια φορά πιστή στον ρόλο της ως μηχανισμού της εργοδοσίας και του κράτους της». Με το σχόλιο αυτό απαντά η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στην κατάπτυστη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, που έχει τις υπογραφές της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), με την οποία γνωστοποιεί ότι ...δεν θα προκηρύξει απεργία για σήμερα, Τετάρτη.

Μάλιστα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ επιστρατεύουν το γελοίο πρόσχημα ότι δεν προκηρύσσουν απεργία επειδή αύριο, Πέμπτη, ξεκινά το 38ο Συνέδριό της, κάτι που, όπως ισχυρίζονται, «αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι "καλοθελητές" κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία»!

Σημειώνεται ότι χτες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ με θέμα τη διεξαγωγή του 38ουΣυνεδρίου και σε αυτήν τη συνεδρίαση η ΔΑΣ (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) έθεσε το ζήτημα των μεγάλων εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων που έχουν ξεσπάσει, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα - έγκλημα. Με δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τις απεργιακές αποφάσεις που έχουν πάρει για σήμερα, Τετάρτη 8 Μάρτη, μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, η ΔΑΣ πρότεινε να ληφθεί και από τη ΓΣΕΕ απόφαση για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη.

«Για άλλη μια φορά, όμως, η ηγεσία της ΓΣΕΕ αγνόησε τις αποφάσεις των συνδικάτων και απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ ανέλαβαν, με φθηνούς τακτικισμούς και επικλήσεις στους τύπους, να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και να μη ληφθεί απεργιακή απόφαση», τονίζει η ΔΑΣ.

Αναδεικνύει στη συνέχεια ότι με τα σαθρά τους επιχειρήματα «προσπάθησαν να δώσουν άλλοθι στην επιλογή τους να εμποδίσουν για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους, να υπηρετήσουν τον δρόμο της σιωπής και της ανοχής στο κυβερνητικό - εργοδοτικό έγκλημα, αυτό, δηλαδή, που επιδιώκουν και η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρέτησαν το ξεπούλημα και τη διάλυση των συγκοινωνιών και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θησαυρίζουν σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, όλοι αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία που ζούμε αυτές τις μέρες».

Στον αντίποδα της στάσης της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν με τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εργατικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα.

Γιατί το συγκεκριμένο έγκλημα καθώς και όλα τα προηγούμενα που έχουν συντελεστεί, δεν θα καταδικαστούν από αυτούς που τα προκάλεσαν, τα θύματα δεν θα βρουν δικαίωση από τους θύτες τους, αλλά μόνο από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, που τελικά θα γκρεμίσουν τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και του αιματοβαμμένου καπιταλιστικού κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ