Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6.30 μ.μ. στον Περισσό. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας σήμερα, Τετάρτη 8 Μάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕ στον Περισσό, με θέμα: «Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ωρα έναρξης: 6.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Λιγάτου.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοφάνους. Μουσική εκτέλεση: Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης.

Φωνητική διδασκαλία: Αμέρισσα Φτούλη. Σχεδιασμός σκηνογραφίας: Βικτώρια Νταρίλα. Ενδυματολογία - εκτέλεση σκηνογραφίας: Σοφία Καρακάση. Επιμέλεια κίνησης: Βαγγελιώ Κυριαζίδου.

Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Αντώνης Γουγής, Σπύρος Κοντορίζος, Αρης Μπαταγιάννης, Δέσποινα Σταυρίδη - Κοτσικόνα.

Ο Μπρεχτ αξιοποιεί τον μύθο του Σοφοκλή και τα βασικά πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας και δημιουργεί ένα νέο έργο, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την περίοδο του 1945 και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην πατρίδα του, τη Γερμανία, όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Τσαγκαράκης. Το έργο αναδεικνύει «πόσο μεγάλη σημασία έχει η αντίσταση, ιδιαίτερα όταν η εξουσία φαίνεται παντοδύναμη και ανίκητη», εξηγεί και προσθέτει ότι σήμερα, σε μια εποχή που η ζωή του λαού και ειδικότερα των γυναικών επιδεινώνεται ραγδαία, «είναι η στιγμή που πρέπει να αντισταθούμε ακόμα περισσότερο».

Λεωφορεία από τον Πειραιά

Λεωφορεία δρομολογεί για τη σημερινή εκδήλωση η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα θα αναχωρήσουν, στις 4.45 μ.μ. από τον Πειραιά (μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο), στις 5.15 μ.μ. από τη Νίκαια (Περιβολάκι, στάση λεωφορείων στην κάτω μεριά της πλατείας, 5.20 μ.μ. από τη Νεάπολη - επί της Γρ. Λαμπράκη, δεξιά της Ελλησπόντου στο βενζινάδικο) και στις 5.25 μ.μ. από τον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών, Πλειάδες).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας(2023-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ