Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Στον δρόμο της ανατροπής θα ακυρωθούν τα αντιλαϊκά σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων

Στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις και κατευθύνσεις εντός των οποίων «φύονται» υποκλοπές και παρακολουθήσεις αναφέρθηκε η Στέλα Παπαοικονόμου, τονίζοντας πως η ΕΕ έχει ρίξει ένα «δίχτυ "αλίευσης" και επεξεργασίας των στοιχείων των λαών της Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «μόνο στον Χώρο Ελευθερίας Ασφάλειας και Δικαιοσύνης διαμορφώνεται ένα δίκτυο, όπου οι εθνικές αρχές συνδέονται μεταξύ τους και με υπηρεσίες της ΕΕ (τη EUROPOL, τη EUROJUST κ.ά.). Συγκροτούνται βάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας, όπως η Eurodac για δαχτυλικά αποτυπώματα, ή η ECRIS για τα ποινικά μητρώα, που όπως αποδείχθηκε ξανά πρόσφατα στη Βουλή, αποτελούν πεδίο συμφωνίας για όλα τα άλλα κόμματα.

Οπως χαρακτηριστικά δημοσιεύτηκε, μόνο η Europol φαίνεται να κατέχει τουλάχιστον 4 petabyte δεδομένων, ίσο περίπου με 3 εκατομμύρια CD-Rom ή το 1/5 όλης της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (...)

Σε αυτόν τον αντιδραστικό ευρωπαϊκό δρόμο, όλες οι κυβερνήσεις ενισχύουν το σύγχρονο, νόμιμο κρατικό «φακέλωμα» (...) Αυτή η νόμιμη καταγραφή και παρακολούθηση στοχεύει τον λαό. Είναι μαζική και προληπτική (...) Το τι σημαίνει προληπτικά μέτρα, με το στόχαστρο "κλειδωμένο" στον "εχθρό - λαό", αποκαλύπτει μοναδικά το παράδειγμα της τρομοκρατίας, που αναπτύχθηκε στην ΕΕ, έτσι που καλύπτει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, στοχοποιεί ειδικά την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση», επεσήμανε.

Ενώ συμπλήρωσε πως «με τη σύγχρονη παρακολούθηση, το αστικό κράτος δεν σκοπεύει μόνο στην καταστολή. Αναβαθμίζει την προσπάθειά του για στοχευμένη προπαγάνδα, χάραξη πολιτικής, ενσωμάτωση και χειραγώγηση του λαού (...) Αυτή η προσπάθεια της εξουσίας του κεφαλαίου να προλάβει τις λαϊκές αντιδράσεις δεν είναι καινούρια. Είναι χρόνια και χρόνια, αποδεικνύεται "μάταιος κόπος". Σήμερα εντείνεται και με νέα μέσα, μορφές, νομοθεσία, ακριβώς γιατί εντείνονται οι δυσκολίες, τα αδιέξοδα του συστήματος. Γνωρίζουν και οι ίδιοι τους "σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν". Γνωρίζουν, πως ούτε οι κοινωνικοί σεισμοί αποτρέπονται. Γεννιούνται από μία σύγκρουση αδήριτη και έντονη σαν των τεκτονικών πλακών: την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, ανάμεσα στις σπουδαίες, σύγχρονες δυνατότητες και λαϊκές ανάγκες και το συμφέρον μίας ισχνής μερίδας εκμεταλλευτών, να παρασιτεί στο "κοινωνικό σώμα"».

Και τόνισε: «Ολοι οι ριζοσπάστες νομικοί, που φυσικά θεωρούμε τον "ριζοσπάστη" τιμητικό τίτλο και χρέος στην κοινωνική εξέλιξη, με το ΚΚΕ, μπορούμε και πρέπει να φωτίσουμε το αντιδραστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, του κράτους, του δικαίου του. Θα πρωτοστατήσουμε, δεν θα νομιμοποιηθούν, πρώτα από όλα στις συνειδήσεις, τα αντιλαϊκά σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων. Θα ακυρωθούν στην πράξη, στον δρόμο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ