Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Απέρριψαν όλοι μαζί ασυζητητί τις τροπολογίες του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και συντάξεων κ.ά.

Αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ξιφουλκούσαν για την «υπεράσπιση» των συνταξιούχων αλλά και της λαϊκής στέγης από τους πλειστηριασμούς.

Στην αντιπαράθεση που είχε μάλιστα με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο όσον αφορά τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και το γεγονός ότι ήταν αυτός που έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και χαρακτήρισε «ιδιώνυμο αδίκημα» τις κινητοποιήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι βουλευτές του όπως ο Ευκλ. Τσακαλώτος επικαλέστηκαν τις «ειδικές συνθήκες», που τάχα ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση να τσακίσει τον λαό.

Ομως οι μάσκες έπεσαν, όταν κλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ να τοποθετηθούν για τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, που όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης «δίνουν πραγματική ανάσα στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, συνολικά στις εργατικές λαϊκές οικογένειες».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τροπολογία του ΚΚΕ αφορά την παύση πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων. Η δεύτερη την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. Η τρίτη προβλέπει ρυθμίσεις για τα χρέη ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Η τέταρτη τροπολογία προβλέπει τη μείωση των εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων που από 6,67% έχει πάει στο 20% κι επίσης, την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας. Και η πέμπτη αφορά το εφάπαξ των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

«Ιδού η Ρόδος», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα και πρόσθεσε «η απόρριψη των τροπολογιών του ΚΚΕ είναι πράξη εχθρική και έτσι θα την αντιμετωπίσουν οι λαϊκές δυνάμεις».

Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο βέβαια και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ που τις απέρριψε χωρίς συζήτηση, έκαναν με τη σειρά τους γαργάρα τις τροπολογίες, επιβεβαιώνοντας ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, συνολικά ο λαός είναι χαμένος από χέρι με όποια κυβέρνηση και ανεξαρτήτως αποχρώσεως την «επόμενη μέρα».

«Το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια όλης αυτής της πολιτικής που ασκείται στο Ασφαλιστικό από όλες τις κυβερνήσεις, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση είναι ο νόμος Κατρούγκαλου. Πάνω σε αυτόν οικοδομείται συνολικά το ξήλωμα του κάθε κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Το νομοσχέδιο είναι συνέχεια όλων αυτών. Καμία λέξη δεν λέει κανείς για κάλυψη των απωλειών των συντάξεων, για την 13η και 14η σύνταξη που είναι δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων. Το απορρίπτει η κυβέρνηση, όπως βέβαια το έχουν απορρίψει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λέξη δεν λέτε ούτε για τα εφάπαξ που τα έχετε ήδη καταργήσει στην ουσία από όλους τους εργαζόμενους. Καμία συζήτηση για τους συντελεστές αναπλήρωσης που η μεγάλη απώλεια των νόμων που ψηφίστηκαν και διατηρούνται βγάζουν συντάξεις πείνας», σχολίασε ο Χρ. Κατσώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ