Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Σημείο αναφοράς για τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη

Δίπλα - δίπλα οι νέοι κομμουνιστές από την Ουκρανία και τη Ρωσία
Δίπλα - δίπλα οι νέοι κομμουνιστές από την Ουκρανία και τη Ρωσία
Στην καρδιά του Φεστιβάλ, κοντά στην κεντρική έκθεση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για τη διεθνιστική δράση, η Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή 35 αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο, στέλνει πολλαπλά μηνύματα αλληλεγγύης των λαών.

Ενας τέτοιος ξεχωριστός χώρος συγκεντρώνει δεκάδες νέους από όλο τον κόσμο και η συνάντησή τους με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ είναι γεμάτος από μοναδικά στιγμιότυπα.

Στα μηνύματα που εκπέμπει η Διεθνούπολη, στην έκφραση της κοινής πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, υπακούει και το στήσιμο του χώρου. Ο τίτλος «Διεθνούπολη» είναι γραμμένος σε 10 διαφορετικές γλώσσες σε ένα γιγαντοπανό δίπλα σε ένα άλλο που αναγράφει «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» σε ελληνικά και αγγλικά.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά ένα ιδιαίτερο περίπτερο, αποτυπώνοντας τον προλεταριακό διεθνισμό και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις άλλες πολεμικές εστίες: Στη μία του όψη υπάρχουν δίπλα δίπλα οι Οργανώσεις από Ρωσία και Ουκρανία και στην άλλη του οι Οργανώσεις από Τουρκία και Συρία, στέλνοντας και έτσι μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης, ότι οι λαοί και τα παιδιά τους στις χώρες που βρίσκονται στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Οτι οι λαοί των χωρών που οι καπιταλιστές έχουν βάλει να πολεμούν μεταξύ τους θέλουν και μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.

Αντιπροσωπείες από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, από μακρινές χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως το Μεξικό, από τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν και άλλες βρίσκονται στα περίπτερά τους, ανοίγοντας συζήτηση με τους επισκέπτες και φέρνοντας μαζί πείρα από τη δράση τους, αλλά και αναμνηστικά που μπορεί να προμηθευτεί ο επισκέπτης του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ