Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ονειρα και αγωνίες για το σχολείο και τη ζωή συναντιούνται στο Μαθητικό Στέκι

Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση των μαθητών μετά το πρώτο κουδούνι είναι όπως κάθε χρόνο το Μαθητικό Στέκι.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν, για μια ακόμα χρονιά, τα «Εργαστήρια Μαθητικής Δημιουργίας και Γνώσης», τα οποία γνώρισαν για πρώτη φορά πέρυσι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ και που φέτος επιστρέφουν ακόμα περισσότερα από μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων.

Στα εργαστήρια παρουσιάζονται εργασίες, εκθέσεις και workshops που έχουν ετοιμάσει μαθητικές ομάδες για διάφορα θέματα, όπως ο Αθλητισμός, η Τέχνη, τα fake news, το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι, τα ναρκωτικά, τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών.

Στον χώρο έχει προστεθεί και το Στέκι «Πάμε Γυμνάσιο», ενώ διακινείται «Το σκονάκι», μια νέα 8σέλιδη έκδοση της ΚΝΕ για μαθητές, σαν «μίνι περιοδικό».

Σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συζήτηση, με τίτλο «Είμαστε η γενιά που τα έχει ζήσει όλα;», με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά, να εκφράσουν τη γνώμη τους για όσα επηρεάζουν τη ζωή τους, για τη στάση της νεολαίας, ώστε να ζήσει καλύτερα.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ