Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εκθεση για τον Ν. Μπελογιάννη στο περίπτερο της ΚΟ Αττικής

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τον ήρωα κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη, του οποίου τα λόγια έδωσαν έμπνευση και αποτυπώνονται στο σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», φιλοξενεί το περίπτερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Οποιος την επισκεφτεί θα έχει την ευκαιρία να αντικρίσει ψηφιακές ανατυπώσεις από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ που περιλαμβάνει υλικά σχετικά με τη ζωή και δράση του Μπελογιάννη. Επίσης προβάλλεται ολιγόλεπτο βίντεο στα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του και διακινείται αντίστοιχο ολιγοσέλιδο αφιέρωμα επιμέλειας της ΚΟ Αττικής.

Παράλληλα, στο αναβαθμισμένο φέτος περίπτερο της ΚΟ Αττικής, μπορεί κανείς να προμηθευτεί αφίσες, όπως αυτή με το σκίτσο του Π. Πικάσο για τον Ν. Μπελογιάννη, το οποίο διατίθεται και σε κονκάρδες.

Αλλες αφίσες αποτελούν σύγχρονες συνθέσεις και εμπεριέχουν πρόσφατες στιγμές από τη δράση του Κόμματος που έστειλαν ευρύτερο μήνυμα ανάτασης και ελπίδας, όπως η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του 2020, η κινητοποίηση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ίδια χρονιά και τα πανό στον βράχο της Ακρόπολης. Οι υπόλοιπες αποτελούν ανατυπώσεις από αφίσες της ΚΟΑ την περίοδο μετά τη στρατιωτική δικτατορία και την δεκαετία του '80, με θεματολογία τα 60 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κλείσιμο των ξένων βάσεων και την καμπάνια διακίνησης του «Ριζοσπάστη» το 1979.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org