Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΡΓΟΥ
«Καμιά κάμερα έξω από σχολείο!»

«Η δημοτική αρχή Πύργου και ο δήμαρχος Πύργου συνεχίζουν ακατάπαυστα το αντιλαϊκό τους έργο», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πύργου, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής, και μάλιστα χωρίς να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε τοποθέτηση καμερών και όλων των απαραίτητων υλικών σε σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου. Οι συγκεκριμένες «παρεμβάσεις», μάλιστα, έχουν προχωρήσει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης!

Αφού τονίζει ότι πάντα η δημοτική αρχή είναι «μπροστά» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, φέρνοντας τα παραδείγματα υλοποίησης των αντιδραστικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, τις ΣΔΙΤ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις παραχωρήσεις υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες, το κλείσιμο των 2 παιδικών σταθμών, την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, επισημαίνει:

«Η απόφαση αυτή αποτελεί μέτρο αυταρχισμού και αστυνόμευσης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον χώρο του σχολείου. Υπάρχει ο κίνδυνος να περιοριστεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν διαπαιδαγωγηθούν στο ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών. Βάζει φραγμό στην ελευθερία κινήσεών τους και τους εθίζει στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό».

Εξηγώντας ότι η χρήση του συστήματος μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, παρά τα όσα επικαλείται η δημοτική αρχή για λειτουργία του εκτός σχολικού προγράμματος, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση «δεν τηρεί ούτε καν τη διάτρητη αστική νομιμότητα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» ούτε πρόκειται «να λύσει το ζήτημα της φύλαξης και προστασίας των σχολικών κτιρίων», προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, παράδοση της ασφάλειας σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, αλλά με πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων.

«Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μόρφωσης, ελεύθερης δημιουργίας και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών. Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές να αντιδράσουν σε κάθε μέσο τρομοκράτησης και αυταρχισμού μέσα στα σχολεία και να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο να σταματήσουν άμεσα οποιαδήποτε εργασία γίνεται για την τοποθέτηση καμερών σε σχολειά του δήμου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org