Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Βήμα διεκδίκησης και καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής

Με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων συζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Το Στέκι Νέων Στρατευμένων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επισκέφθηκε, χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του την κόκκινη πολιτεία. Ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του που είναι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι και αυτοί δίνουν από το δικό τους μετερίζι μια τεράστια μάχη για την πρόοδο του λαού, για την ανάπτυξη του τόπου, για την υπεράσπιση της άμυνας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας λόγω και της έντασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που κλιμακώνεται «με μεγάλους κινδύνους για εμπλοκή και της χώρας μας σε μια γενικότερη ανάφλεξη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο δύσκολος χειμώνας έχει να κάνει και με τον ενεργειακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις, την τεράστια ακρίβεια, την ώρα που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Ακόμη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας λόγω της αποστολής στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού για την άμυνα της χώρας προς την Ουκρανία για ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, αλλά υπάρχουν και οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας εις βάρος ακόμη και τμημάτων της ελληνικής επικράτειας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι αγώνες συνεχώς αντιμετωπίζονται με καταστολή, με βία, με παρακολουθήσεις και υποκλοπές, τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και αποπροσανατολίζουν.

Υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και ότι «πρέπει να δυναμώσουν τόσο οι αγώνες για να έχει ο λαός μας ανάσα ανακούφισης, για να πιέσουμε όσο γίνεται να παρθούν μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ταυτόχρονα να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στους συλλόγους (...) σε άλλες αρχαιρεσίες και την ίδια ώρα να προετοιμαστούμε για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023 έτσι ώστε να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα στον λαό, γιατί "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"».

Μεγάλος χώρος, αφιερωμένος στα δικαιώματα των στρατευμένων

Το Στέκι των Νέων Στρατευμένων ήταν χτες, πρώτη μέρα, γεμάτο από νεολαία και όχι μόνο, ενώ το «παρών» δίνουν και στρατιωτικοί εν αποστρατεία.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του περιπτέρου, στο οποίο πλατιά καταγγέλλονται η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η μετατροπή της ένα ορμητήριο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μεγάλος χώρος είναι αφιερωμένος στα δικαιώματα των στρατευμένων τα οποία δεν σταματούν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων αλλά και σε διεκδικήσεις που αφορούν τη θητεία, τη μείωση του κόστους της κ.ά.

Ακόμα, υπάρχουν ειδικές αναφορές στα προβλήματα του προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παραπάνω.

Εκεί επίσης είναι και το «alt.gr», το site για την ενημέρωση με όλα τα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Στέκι διακινούνται η έκδοση «Φύλλο Πορείας» και άλλα υλικά, όπως αυτά της ημερίδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org