Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καμία λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, ρεύμα φτηνό για τον λαό

«

Επί ποδός» βρίσκονται συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τις διακοπές ρεύματος λόγω χρεών, απαιτώντας ταυτόχρονα διαγραφή χρεών, να σταματήσουν οι διακοπές, πλαφόν στις τιμές κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινές είναι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για περιπτώσεις που λαϊκά νοικοκυριά βυθίζονται στο σκοτάδι, και μάλιστα με αισχρούς εκβιασμούς για να γίνει η επανασύνδεση, στους οποίους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μονογονεϊκής οικογένειας φαντάρου στην Πετρούπολη, που απειλήθηκε με διακοπή ρεύματος, με τις απειλές μάλιστα να μεταφέρονται στον ίδιο τον στρατευμένο ενώ βρισκόταν στο στρατόπεδο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Πετρούπολης ενάντια στην ακρίβεια και απέσπασε δεσμεύσεις ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στο σπίτι του φαντάρου, αλλά και ότι θα γίνει άμεσα επανασύνδεση σε σπίτι άλλης μητέρας με μικρό παιδί.

Απέναντι στην παρέμβαση η ΔΕΗ ανέφερε ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη εντολή από την ίδια την εταιρεία για διακοπή ρεύματος στο σπίτι του φαντάρου, αλλά ότι αυτή διατυπώθηκε από δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο, όπως ανέδειξε η Επιτροπή δεν αναιρείται η κύρια ευθύνη της επιχείρησης, αφού έχει δώσει το ελεύθερο σε εισπρακτικές εταιρείες να προχωρούν σε οχλήσεις και πιέσεις προς τα λαϊκά νοικοκυριά ακόμα και για μικρο-οφειλές, την ώρα που πλήττονται πολύπλευρα.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή: «Η ΔΕΗ των τεράστιων κερδών τον τελευταίο χρόνο αποφάσισε να αφήσει χωρίς ρεύμα ένα σπίτι με έναν φαντάρο και μία φοιτήτρια, όπου το μόνο εισόδημα είναι ένας μισθός της μάνας. Και όλο αυτό λόγω του "αστρονομικού" χρέους των 1.300 ευρώ!».

Στο σκοτάδι μητέρα με μικρό παιδί

Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε και το δεύτερο περιστατικό, με τη διακοπή ρεύματος από την Παρασκευή σε μητέρα με μικρό παιδί, παρότι έκανε προσπάθεια κάθε μήνα να βάζει έστω έναντι ένα ποσό από τον μισθό της, που δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη.

Στην προσπάθεια μάλιστα να συνεννοηθεί με τη ΔΕΗ ώστε να δώσει έστω ένα ποσό για την άμεση επανασύνδεση και να προχωρήσει ο διακανονισμός (είχε 40 ευρώ και απαιτούσαν 70 ευρώ, γιατί τόσο ήταν το 10% του χρέους), επέμεναν ότι αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας και απαιτούσαν τα 70 ευρώ. Παρότι η μητέρα δανείστηκε τα υπόλοιπα και πλήρωσε το διαβόητο 10%, την Παρασκευή «τιμωρήθηκε» να παραμείνει εκείνη και το μικρό παιδί της στο σκοτάδι, γιατί «το Σαββατοκύριακο δεν γίνονται επανασυνδέσεις». Εν τέλει, μετά την παρέμβαση, η επανασύνδεση προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση η Επιτροπή τονίζει: «Μπροστά στην απανθρωπιά των μεγαλοεταιρειών - παρόχων Ενέργειας, που λογαριάζουν μόνο το κέρδος, τσαλαπατώντας ανθρώπινες ζωές, εμείς ούτε θα κλείσουμε ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι! Δεν θα αφήσουμε καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, νερό, χωρίς τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση. Ολοι στον αγώνα για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό!».

Εκοψαν το ρεύμα σε εργαζόμενη φοιτήτρια για 150 ευρώ!

Κινητοποιήσεις στους παρόχους ρεύματος οργανώνουν αυτήν τη βδομάδα σωματεία και φορείς και σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, διεκδικώντας ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό και επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι φοιτήτριας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, η οποία εργάζεται για να τα βγάλει πέρα.

Η διακοπή από τον πάροχο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και έκτοτε η φοιτήτρια παραμένει χωρίς ρεύμα, για ένα χρέος 150 ευρώ!

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στην Κοζάνη, στους παρόχoυς «Watt & Wolt» (Παύλου Μελά) και «Protergia» (Παύλου Χαρίση), και την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 12 μ. στην Πτολεμαΐδα, στα γραφεία της ΔΕΗ (25ης Μαρτίου).

«Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανένας μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο», αναφέρει η ανακοίνωση του Παραρτήματος Πτολεμαΐδας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Περιοχής Εορδαίας.

Στις κινητοποιήσεις στην Κοζάνη καλούν επίσης το ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης και φοιτητικοί σύλλογοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-05-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-04-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-30 00:00:00.0)
Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχή οικογένεια(2012-02-01 00:00:00.0)
«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!(2010-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ