Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ Κερατσινίου
Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ Κερατσινίου
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΠΕΡΑΜΑ

ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟ

Παρέμβαση στη ΔΕΗ Κερατσινίου και στην ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά χτες το πρωί ήταν η απάντηση των Λαϊκών Επιτροπών Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, της Επιτροπής Ανέργων Κερατσινίου, στην απόφαση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ να κόψουν ρεύμα και νερό στο σπίτι του χαλυβουργού Χαράλαμπου Μαντά, πολύτεκνου με 6 παιδιά. Από αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων απαιτήθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του χαλυβουργού. Η παρέμβαση που έγινε στη συνέχεια στην ΕΥΔΑΠ είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει δέσμευση ότι σήμερα θα γίνει η επανασύνδεση του νερού.

«Είναι πρωτόγνωρες εμπειρίες για μένα. Δουλεύω εκεί 15 χρόνια, όμως αυτό το διάστημα με τις τόσες μέρες απεργίας στο εργοστάσιο, με τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών έμαθα τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Τι σημαίνει η μαζική συμμετοχή, τι σημαίνει όλοι για έναν και ένας για όλους», ανέφερε ο χαλυβουργός Χαρ. Μαντάς. Ενας άνεργος που συμμετείχε στις χτεσινές παρεμβάσεις, πατέρας 4 μικρών παιδιών συμπλήρωσε: «Μέχρι την Παρασκευή από τα απλήρωτα νοίκια και τα χρέη θα μας έχουν πετάξει έξω από το σπίτι. Μου έχει έρθει δικαστική απόφαση. Κάνω ψηλομεροκάματα από εδώ και από εκεί ίσα να εξασφαλίσω ότι θα φάνε κάτι τα παιδιά μου. Εχω καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑμΕΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗ

Στη ΔΕΗ της Καλλιθέας βρέθηκαν χθες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και φορείς του Παλαιού Φαλήρου, όπου πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο σπίτια της περιοχής. Πρόκειται για την οικογένεια ενός ζευγαριού ΑμεΑ και ενός φοιτητή οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αντιπροσωπεία των μελών διαμαρτυρήθηκε στη διεύθυνση γιατί γίνεται διακοπή σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας με τη διεύθυνση να απαντά ότι δε γνωρίζει προσωπικά τις περιπτώσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι δε θα διέκοπταν το ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.

ΓΑΛΑΤΣΙ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΤΕΡΑ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε μητέρα με ένα παιδί, πέτυχαν χθες μετά από παρέμβασή τους στη ΔΕΗ της οδού Ορφανίδου, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής. Η γυναίκα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το λογαριασμό. Μάλιστα, η γυναίκα λίγες ημέρες πριν τη διακοπή, είχε απευθυνθεί στο υποκατάστημα για να προχωρήσει σε διακανονισμό χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Στη ΔΕΗ βρέθηκαν χθες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση για τα χαράτσια. Ταυτόχρονα, κατέθεσαν τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς τα χαράτσια και κάλεσαν το λαό της περιοχής να αγωνιστεί στις λαϊκές επιτροπές μαζί και με τους άλλους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους ώστε να μην εφαρμοστούν στην πράξη όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - πλουτοκρατίας.

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Σε αγωνιστική παρέμβαση μετατράπηκε προχθές, Δευτέρα, η σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας για τα ζητήματα των ανέργων. Κατά τη διάρκειά της, κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν βοήθεια από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που βρίσκονταν στη σύσκεψη για να παρέμβουν επειδή είχαν γίνει διακοπές ρεύματος σε οικογένειες. Η κινητοποίηση των μελών ήταν άμεση και με την παρέμβασή τους πέτυχαν την επανασύνδεση. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, ήδη με παρέμβαση τους είχαν αποτρέψει συνεργεία της ΔΕΗ από το να προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος σε σπίτια άλλων οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ