Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
Νέο «χτύπημα» στους εργαζόμενους μέσω της «ειδικής μοριοδότησης»

«Τιμωρούνται» εργαζόμενες που πήραν άδειες λοχείας ή ανατροφής

Μετά από δυόμισι χρόνια εξαγγελιών και υποσχέσεων για μονιμοποίηση «όσων υγειονομικών προσλήφθηκαν την περίοδο της πανδημίας», η κυβέρνηση προκήρυξε τελικά 3.700 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών, δηλαδή ούτε το 50% από τις 10.000 νοσηλευτών που προσέλαβε με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι οι ελλείψεις του συγκεκριμένου κλάδου στο δημόσιο σύστημα Υγείας αγγίζουν τις 20.000, όμως ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν σταματά ούτε εκεί. Αξιοποιεί το κόλπο της «αυξημένης μοριοδότησης» για να δώσει νέο χτύπημα σε εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες οι νοσηλευτές συλλέγουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να τα καταθέσουν στο ΑΣΕΠ, μεταξύ των οποίων και η βεβαίωση προϋπηρεσίας από τα γραφεία προσωπικού.

Ωστόσο, σε νοσοκομεία π.χ. της Κρήτης εργαζόμενες/οι ενημερώθηκαν ότι δεν προσμετρώνται στην προϋπηρεσία τους η άδεια λοχείας και ανατροφής, όπως και οι άδειες άνευ αποδοχών, κατόπιν εντολής της 7ης ΥΠΕ και κατ' επέκταση της κυβέρνησης!

Για το θέμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, που «αποτελεί ευθύ χτύπημα στη μητρότητα και στην προστασία της. Αμφισβητεί τις άδειες αυτές ευθέως ως χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Αντί να βάλει φραγμό στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, έδωσε το πράσινο φως να εντείνει τον διαχωρισμό των εργαζομένων. Ανοίγει τον δρόμο για την αμφισβήτηση του εργάσιμου χρόνου, της Ασφάλισης και της συνταξιοδότησης». Στη συνέχεια μεταφέρει την απαίτηση των εργαζομένων «να αποσύρει το υπουργείο Υγείας, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου, την απαράδεκτη απόφαση. Τα γραφεία προσωπικού να αποδώσουν το σύνολο της προϋπηρεσίας με την ειδική μοριοδότηση. Κάτω τα χέρια από την προστασία της μητρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ