Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το «διαδηλωτοδικείο»

Στα δικαστήρια σέρνεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Συνεχίζεται το κύμα αντιδράσεων στο διαδηλωτοδικείο που στήνεται με κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, με κλητήριο θέσπισμα που της κοινοποιήθηκε.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα» κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης των νοσοκομειακών γιατρών και άλλων υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας.

Στους φορείς που καταγγέλλουν την απαράδεκτη δίωξη προστίθεται και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, απαιτώντας «να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ. Οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούμαστε! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των ασθενών μας».

«Με εργαλείο τον νόμο Χρυσοχοΐδη, δηλαδή τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (4703/2020), η κυβέρνηση και τα κατασταλτικά της όργανα προχωρούν σε δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ (...) Ετσι τιμάει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος τούς "ήρωες υγειονομικούς"», σημειώνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και "συμμόρφωσης" των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον ματώνει καθημερινά», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

«Για μία ακόμα φορά θέλουν να τρομοκρατήσουν τον λαό, τώρα με "διαδηλωτοδικεία", μπροστά και σε έναν δύσκολο χειμώνα όπως λένε οι ίδιοι, όπου οι εργαζόμενοι, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες καλούνται να "προσαρμοστούν" στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση. Ας ξέρουν λοιπόν πως με αυτές τις μεθοδεύσεις προκαλούν μόνο την αγανάκτηση και την οργή του λαού και θα μας βρουν μπροστά τους, με πρώτο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη», διαμηνύει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Τη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλουν ακόμα οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς: Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Ενωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ