Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη ενάντια στην ακρίβεια

Πραγματοποίησαν σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης τους

Ο συντονισμός και η συνέχεια της δράσης απέναντι στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και την ακρίβεια βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας Αττικής το πρωί της Κυριακής. Οι φορείς αποφάσισαν μεταξύ άλλων να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο διεκδίκησης μέτρων ενάντια στην ακρίβεια το Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Σημηριώτη, και σε πορεία προς το δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

«Δεν συναντιόμαστε, ούτε επιδιώκουμε να συντονίσουμε αγωνιστικά τη δράση μας πρώτη φορά», επεσήμανε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς, όπως θύμισε, μόνο πέρυσι, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, είχαν κινητοποιηθεί με διάφορες μορφές: Ενάντια στη μετατροπή της γειτονιάς της Αλσούπολης σε σκουπιδότοπο μια ανάσα από σχολεία της περιοχής, καταφέρνοντας να αποτρέψουν την απαράδεκτη αρχική απόφαση της δημοτικής αρχής. Ενάντια στην ακρίβεια, καθώς επίσης για τα ζητήματα της όλο και πιο υποβαθμισμένης Υγείας στην περιοχή, για τα προβλήματα των σχολείων και των παιδικών σταθμών κ.ο.κ.

Συνεχίζοντας, ανέδειξε τόσο την ευθύνη που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, που εφαρμόζουν την πολιτική που δουλεύει για τους λίγους και ενάντια στους πολλούς, όσο και της δημοτικής αρχής, που επί της ουσίας συνεχίζει αυτήν την πολιτική και με συγκεκριμένα παραδείγματα για τον δήμο Νέας Ιωνίας, όπως η αύξηση κατά 55% της συνδρομής που πληρώνουν τα παιδιά για απογευματινές δραστηριότητες στον ΟΠΑΝ, τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία αλλά και το ζήτημα με το Κέντρο Υγείας του δήμου, που κινδυνεύει άμεσα με έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και ο δήμος σφυρίζει αδιάφορα, ενώ το υπουργείο Υγείας λέει ότι δεν έχει κονδύλια να διαθέσει.

Παράλληλα, στη σύσκεψη διαμορφώθηκε κοινό πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία του εισοδήματος, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, καμία διακοπή σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αυξήσεις στους μισθούς κ.λπ. Επίσης, μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%, κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες, έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές και για την ομαλή λειτουργία αθλητικών υποδομών.

Τονίστηκε ακόμα ότι η επιτυχία του συλλαλητηρίου και όλη η δουλειά που θα προηγηθεί θα αποτελέσουν σημαντικό αγωνιστικό βήμα για την περιοχή της Νέας Ιωνίας, ώστε στις 9 Νοέμβρη στην πανεργατική πανελλαδική απεργία να νεκρώσουν τα πάντα και στη Νέα Ιωνία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ περιοχών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Ν. Ιωνίας), η Επιτροπή Λογιστών - Ελεγκτών Βορειοδυτικών Συνοικιών, η Σωματειακή Επιτροπή Ν. Ιωνίας του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 4ου, 6ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Ν. Ιωνίας και το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ.

Παρεμβάσεις έκαναν οι Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου «Γ. Σεφέρης», Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων, Εύα Καλλιοπούλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών, Αλέξανδρος Ματθαίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Μπάμπης Κουμπούνης από την Επιτροπή Λογιστών - Ελεγκτών και Βαλεντίνα Παλαιόκωστα από τη Σωματειακή Επιτροπή Επισιτισμού - Τουρισμού.

Στη σύσκεψη πήραν τον λόγο επίσης η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», η Μαρία Ευαγγελάτου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, και η Σούζυ Μαγουλιάνου, κάτοικος της περιοχής της Αλσούπολης.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», η Δώρα Σταμάτη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Παναγιώτης Σαμπλίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας και πέριξ δήμων του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, εργαζόμενοι από την επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας «Ζαριφόπουλος», που εδρεύει στη Ν. Ιωνία, και πολλοί ακόμα εκλεγμένοι συνδικαλιστές από σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ