Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και στη Λάρισα

Με μια σειρά από πολύμορφες πρωτοβουλίες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης, ώστε να μην πληρώσει ξανά ο λαός τα σπασμένα, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την απεργιακή κλιμάκωση με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στο «σφυρί» σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη οργανώνεται κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό σπιτιού μονογονεϊκής οικογένειας, στις 12 μ. στη Eurobank στην οδό Μ. Αλεξάνδρου (απέναντι από την κεντρική πλατεία). «Αυτήν τη φορά σειρά έχει μία μονογονεϊκή οικογένεια. Με την μητέρα συνταξιούχο, που περιμένει πότε θα της επιδοθεί η σύνταξη, και την κόρη της άνεργη και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, αναδεικνύοντας ότι αυτή η επίθεση, που μόνο «μεμονωμένη» δεν είναι, «έχει ονοματεπώνυμο και είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες».

Συσκέψεις και συγκεντρώσεις

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., με σύνθημα «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό», οργανώνεται κινητοποίηση στην πλατεία Λαού. Από εκεί θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις έξω από γραφεία εταιρειών - παρόχων που πουλάνε «χρυσάφι» το ρεύμα και το κράτος στηρίζει την κερδοφορία τους.

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), για τη συζήτηση της πείρας και την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα.

Πέρα από την απεργία στις 9 Νοέμβρη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σκοπεύει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους και ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, προκειμένου να παρθούν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, πάνω σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 19.00 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

  • Με σκοπό την οργάνωση του αγώνα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να παρευρεθούν στη σύσκεψή του σήμερα στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ