Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Συναγερμός απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη εργατιά και αγροτιά, επαγγελματίες, υπάλληλοι και νεολαίοι δίνουν τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 του Δεκέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Εργατικά σωματεία και αγροτικοί φορείς συνεδριάζουν, οργανώνουν συσκέψεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Καθημερινά πραγματοποιούνται εξορμήσεις, περιοδείες, στις υπηρεσίες, στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στις συνοικίες και στα χωριά, για να φτάσει παντού το κάλεσμα αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανεργίας.

Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συσκέψεις στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εκκρεμεί η σύσκεψη στην Κομοτηνή, που θα γίνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων.

Στη Θεσσαλονίκη, χτες, δόθηκε το σάλπισμα για την τελική ευθεία. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Και όπως αναδείχτηκε μέσα από τη σύσκεψη η οποία έγινε χτες το βράδυ με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών και απλών εργαζομένων από όλους τους κλάδους δουλιάς, το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους και η κινητοποίηση αναμένεται να εκφράσει την απόφασή τους να σταθούν δυναμικά κόντρα στην πολιτική που λιανίζει τους ίδιους και τσακίζει τα δικαιώματά τους.

Από σήμερα θα ενταθούν οι εξορμήσεις με στόχο το κάλεσμα να φτάσει και στις συνοικίες όπου ζει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να φτάσει στους άνεργους, σ' αυτούς που στριμώχνονται έξω από τον ΟΑΕΔ αναζητώντας μια θέση δουλιάς. Να φτάσει στους χώρους όπου σπουδάζει η νεολαία.

Στη Θεσσαλία μαζί εργάτες - αγρότες

Στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 9 του Δεκέμβρη έχουν ριχτεί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία απευθύνοντας προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής στην εργατική τάξη της περιοχής. Με βάση το πρόγραμμα και το σχεδιασμό που έχουν κάνει οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, ξεκίνησαν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, συσκέψεις με φορείς κι άλλες εκδηλώσεις.

Στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα μαζί με τους εργαζόμενους θα διαδηλώσουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες, ύστερα από την απόφαση των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ να συνδιοργανώσουν τα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ.

Τα συλλαλητήρια θα γίνουν: Στη Λάρισα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Βόλο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά.

Στη Λάρισα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους στις 9 του Δεκέμβρη. Να σημειωθεί ότι σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ομόφωνα, πήρε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Οπως τονίζει στο «Ρ» ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚ, «το συλλαλητήριο πρέπει να πάρει μαζικό χαρακτήρα με την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, των συνταξιούχων, της νεολαίας».

Στη Μαγνησία, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών που συγκάλεσε το ΠΑΜΕ. Ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η κοινή δράση εργατών - αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που με ευλάβεια ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ».

Στην Καρδίτσα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστών και εκπροσώπων σωματείων του νομού αύριο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Κι όπως τονίζει ο Β. Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας, «τα μηνύματα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, προβάλλοντας το ταξικό, διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, είναι ήδη πολύ αισιόδοξα κι ενθαρρυντικά».

Και στα Τρίκαλα με φόρα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ενόψει του συλλαλητηρίου. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ. Μιλώντας στο «Ρ» η Βάσω Μπακάση, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, επισημαίνει πως «οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζονται εντατικά για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο».

Στην Κρήτη

Σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, που αποφάσισε το ΠΑΜΕ για τις 9 του Δεκέμβρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, θα πραγματοποιηθεί στο Λασίθι, την αύριο, Πέμπτη 2 του Δεκέμβρη. Τη σύσκεψη καλούν η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Λασιθίου της ΠΑΣΥ, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Η σύσκεψη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο, στις 6.30 μ.μ. Ηδη, έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Στο Ηράκλειο η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 9 του Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών. Στα Χανιά το συλλαλητήριο, που καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Η συγκέντρωση στο Ρέθυμνο έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, μετά από κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org