Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ - ΑΝΚΕΡ
Δεν υποκύπτουν στον εκβιασμό

Αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του υφυπουργού Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτου που αφού πρώτα λειτούργησε ως μεσάζοντας επενδυτών τώρα θέλει να τους επιβάλει να δεχτούν την άνευ όρων παράδοσή τους στα σχέδια του νέου επιχειρηματία που νοίκιασε το εργοστάσιο και αναλαμβάνει να το λειτουργήσει πετώντας 57 εργαζόμενους στο δρόμο, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΑΝΚΕΡ (πρώην Αλουμίνιο Αττικής) στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ΑΝΚΕΡ, κ. Αλαμανής, νοίκιασε το εργοστάσιο για 12 χρόνια στην εταιρία ΣΚΑΙΠΑΚ ΑΒΕΕ η οποία διατηρεί και δικαίωμα αγοράς, έναντι 50.000 ευρώ το μήνα και με τη συμφωνία να λαμβάνει και 8% από τα κέρδη της επιχείρησης.

Μετά τη συμφωνία που έγινε με τις ευλογίες του υπουργείου Απασχόλησης, η ενοικιάστρια εταιρία ΣΚΑΙΠΑΚ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΑΝΚΕΡ στη μονάδα του Εβρου ότι θα προσλάβει 62 άτομα της επιλογής της στα οποία θα καταβάλει σταδιακά (άγνωστο μέχρι πότε) τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο προηγούμενος εργοδότης. Και για τους υπόλοιπους 35 που θα πετάξει στο δρόμο, θα δώσει 1.000 ευρώ τα οποία θα της τα επιστρέψουν όταν θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο κ. Αλαμανής.

Παράλληλα η ΣΚΑΙΠΑΚ θα πετάξει στο δρόμο και τους 22 από τους 32 εργαζόμενους που απασχολεί η ΑΝΚΕΡ στην αποθήκη που διατηρεί στα Οινόφοιτα Αττικής και στα γραφεία της στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι του Εβρου, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αποφάσισαν πως δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, καμία απόλυση - διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, να λειτουργήσει και να μη μεταφερθεί το εργοστάσιο.

Εξάλλου, χτες, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (για συντηρητική κατάσχεση μηχανημάτων) προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα εισπράξουν όσα τους οφείλει ο κ. Αλαμανής.

Υπονομεύοντας την ενωμένη και αποφασιστική στάση των εργαζομένων, που παλεύουν να εξασφαλίσουν τη δουλιά και το εισόδημά τους, ο υφυπουργός Απασχόλησης προχώρησε σε προκλητική παρέμβαση, απειλώντας πως αν δε δεχτούν τη συμφωνία που προτείνει η ΣΚΑΙΠΑΚ, θα τους μπλοκάρει το έκτακτο βοήθημα ύψους 700 ευρώ που αποφάσισε να τους δώσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Αυτό είπε στους εργαζόμενους ο Δημοτικός Σύμβουλος Φερών της κυβερνητικής παράταξης Ν. Γκότσης, δηλώνοντας ότι μεταφέρει τα λόγια του Γ. Γιακουμάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ