Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Ετσι «εκλέγονται» οι εργατοπατέρες

Ενα όργιο βίας και νοθείας ήρθε να σφραγίσει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που ξεκίνησαν με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του συνδυασμού των ταξικών δυνάμεων στο Σύνδεσμο Χειριστών μηχανημάτων Μακεδονίας - Θράκης. Οι εκλογές που ξεκίνησαν το Σάββατο 27 Νοέμβρη, διεξάγονται υπό την εποπτεία της ΠΑΣΚΕ με πρωτομάστορα τον πρόεδρο του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλο, που παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Σωματείο και να αλλοιώσει τους συσχετισμούς για το επόμενο συνέδριο του ΕΚΘ και κατ' επέκταση της ΓΣΕΕ μέσα από τους νόθους αντιπροσώπους που θα εκλέξει.

Ο τοπικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ κινητοποίησε κομματικές δυνάμεις έξω από το χώρο των χειριστών (οδηγοί, ξύλο, κλπ.) και τους μετέφερε να ψηφίσουν. Πολύτιμο συμπαραστάτη βρήκε στο πρόσωπο των εκπροσώπων του ΣΥΝ στο ΕΚΘ που για πολλοστή φορά έκλεισαν τα μάτια στο όργιο νοθείας που ξεκινάει από την ΠΑΣΚΕ.

Ολη αυτή η επιχείρηση γίνεται και με την ανοχή του δικαστικού αντιπροσώπου που το μεσημέρι της Κυριακής ήταν έτοιμος να πάει να στήσει κάλπη και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής παρά το γεγονός ότι δεν είχε σχετικό διορισμό αφού από τη ΓΣ του Σωματείου καθορίστηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κόντρα σ' αυτή την πρακτική της αυθαιρεσίας οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου που αποκλείστηκαν από τις εκλογές έχουν ήδη στείλει εξώδικο προς την Εφορευτική Επιτροπή, το Σωματείο Χειριστών, την Ομοσπονδία του κλάδου και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν προκειμένου να συμμετέχει το ψηφοδέλτιο στις εκλογές, και ζήτησαν να συζητηθεί πριν το Σάββατο 27 Νοέμβρη, ορίστηκε για 10 ημέρες... μετά τις εκλογές. Προχτές το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με παρέμβασή τους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησαν να παρίσταται στην εκλογική διαδικασία εκπρόσωπος της παράταξης της «Εργατικής Ενότητας» (ΠΑΜΕ) όπως ορίζει ο νόμος, δικαίωμα που τους αρνήθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος κ. Μαυρανδρέας.

Ακόμη και στην προσπάθειά τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ έστω από έξω να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία δέχτηκαν προπηλακισμούς, ύβρεις και προκλήσεις από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μπει φραγμός, σ' αυτή την κατρακύλα. Και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του ταξικού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ