Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχή οικογένεια

MotionTeam

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια στις Σέρρες στο συνοικισμό Καλύβια πέτυχε με παρέμβασή της η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, ύστερα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης από ιδιωτικό συνεργείο. Το συνεργείο προχώρησε σε διακοπές ρεύματος σε πολλά σπίτια και ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους -10 βαθμούς. Η παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής προς τη ΔΕΗ και το συνεργείο ήταν άμεση και προστατεύοντας τη λαϊκή οικογένεια παρενέβη και έτσι το ρεύμα και η ζεστασιά στο σπίτι επανήλθαν.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι που επανασυνδέθηκε το ρεύμα ζει οικογένεια που η γυναίκα είναι αγρότισσα και έχει ελάχιστο εισόδημα, ο σύζυγος δημόσιος υπάλληλος και έχει υποστεί μείωση στο μισθό του περίπου 500 ευρώ, έχουν τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων σπουδάζει στη Ρόδο, όπου η οικογένεια πρέπει να συντηρεί οικονομικά ένα ακόμη σπίτι. Μοιραία, λοιπόν, η οικογένεια δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα γιατί θα έπρεπε να στερηθεί βασικές της ανάγκες και να στερήσει το παιδί της από τα αναγκαία για να συνεχίσει τις σπουδές του. Ετσι, πλήρωσε μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την ΕΡΤ. Σήμερα, στις 7.30 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει μαζική κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, ενώ θα συνεχιστεί η δράση με στόχο την επανασύνδεση του ρεύματος σε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ όσο και ο εργολάβος που ανέλαβε τις διακοπές «είναι υπόλογοι στο λαό επειδή σε περίοδο που η λαϊκή οικογένεια στερείται και τα πιο βασικά και βλέπει το εισόδημά της συνεχώς να μικραίνει, απόρροια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, προχωράει στη διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ρεύμα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκράτηση του λαού που αγωνίζεται κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική δε θα περάσει».

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες το πρωί, Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου και στην Αγίου Δημητρίου, μετά από πληροφορίες ότι πρόκειται να εκδοθούν οι πρώτες εντολές διακοπής ρεύματος και να βγουν τα συνεργεία για να τις εκτελέσουν. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν διακοπές ρεύματος ενώ από την πλευρά τους τα μέλη των λαϊκών επιτροπών κάλεσαν το λαό να ενισχύσουν τις ομάδες περιφρούρησης και να μην επιτρέψουν κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Στην Ξάνθη, η Λαϊκή Επιτροπή κατέθεσε στο διευθυντή της ΔΕΗ δεκάδες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, συνοδευόμενες με αποδείξεις πληρωμής του αντιτίμου ΔΕΗ - Δήμου - ΕΡΤ. Στην Κέρκυρα, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών και κάτοικοι έστησαν νέο αγωνιστικό μπλόκο στη Γαρίτσα, τον Ποταμό και σε άλλες περιοχές, αποτρέποντας διακοπές ρεύματος στα σπίτια. Συγκεκριμένα στον Ποταμό, μέσα σε σύντομο διάστημα ομάδες περιφρούρησης απέτρεψαν συνεργείο της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα σε 7 σπίτια που είχε στη λίστα του, ενώ ταυτόχρονα το ανάγκασαν να επανασυνδέσει το ρεύμα που είχε διακόψει λίγο νωρίτερα, σε δύο σπίτια ηλικιωμένων. Στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα της ΔΕΗ.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 8 π.μ. η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νέας Σμύρνης πραγματοποιούν κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καλλιθέας.

Αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην ταβέρνα «Δούρειος» (δίπλα στο ΚΤΕΛ), η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Καλαμπάκας διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με θέμα: «Οι νέες συνθήκες στο χώρο της Υγείας μετά τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, οι επιπτώσεις τους στη λαϊκή οικογένεια και η αντίδραση του κινήματος. Η συνέχεια της δράσης μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ