Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Συνέχεια στο σκηνικό της πόλωσης

Τη ΝΔ κατηγόρησε ο Κ. Σημίτης ότι βρίσκεται πίσω από το κλίμα των ημερών με στόχο τις πρόωρες εκλογές

Συνέχεια στο σκηνικό της πόλωσης των τελευταίων ημερών έδωσε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του Μ. Εβερτ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «εκτροπής» και του Ν. Κωνσταντόπουλου για τη «θεσμική θωράκιση από τη διαπλοκή».

Ο Κ. Σημίτης απέδωσε τη δημιουργία του κλίματος των τελευταίων ημερών στη ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Είπε χαρακτηριστικά ότι η επιδίωξη ήταν «η απαξίωση της πολιτικής, των πολιτικών, του πολιτικού συστήματος. Η αναζήτηση λύσης -γιατί τίποτα δεν πάει πια- οι πρόωρες εκλογές». Για να στηρίξει το επιχείρημά του επικαλέστηκε δημοσιεύματα εφημερίδων που πρόσκεινται στη ΝΔ, καθώς και δηλώσεις του Κ. Καραμανλή και του Θ. Ρουσόπουλου για «σήψη, διαφθορά και διαπλοκή» της κυβέρνησης.

Ο Κ. Σημίτης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το σημερινό κλίμα με τη δεκαετία του '60 λέγοντας ότι «σε κάθε εποχή οι προσπάθειες απαξίωσης οι οποίες επιχειρούνται, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Το 1965 ήταν για παράδειγμα η αποστασία, σήμερα είναι η μεθοδευμένη λασπολογία, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Υπάρχει μια προσπάθεια δημιουργίας φασιστικού κλίματος, γιατί κάποιοι αφελώς πιστεύουν ότι μπορούν να εισπράξουν αυτό το κλίμα και να κερδίσουν τις εκλογές». Στην ίδια προσπάθεια ενέταξε και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα «φρουτάκια» και την εμπλοκή σε αυτά του ονόματος του προέδρου της Δημοκρατίας. Θυμήθηκε δε και τη ΜΑΥΟ και απαντώντας στον Μ. Εβερτ που ζήτησε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όσων εμπλέκονται στη «διαπλοκή» ζήτησε από τη ΝΔ να ανοίξει το λογαριασμό που έχει στη λιβεριανή εταιρία.

Απαντώντας στις «θεσμικές εκκλήσεις» του Ν. Κωνσταντόπουλου είπε ότι υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι θεσμοί και οι εγγυήσεις για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ενώ αναφερόμενος στις υπεράκτιες εταιρίες είπε ότι δεν είναι δυνατός ο έλεγχός τους. Οσο δε για τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων εμπλέκονται στη «διαπλοκή» -το άνοιγμα των οποίων ζήτησε ο Ν. Κωνσταντόπουλος- είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν με κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά μόνο μετά από δικαστική συνδρομή.

Ο Μ. Εβερτ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει το ποιοι επιδιώκουν εκτροπή, ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος με την ακατάσχετη θεσμολαγνεία του έφτασε στο σημείο να φέρει ως παράδειγμα διαφάνειας τις ΗΠΑ! «Εκεί, είπε, όλα ανοίγουν (λογαριασμοί) από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και ανοίγουν όλα επειδή υπάρχει αντιμονοπωλιακή και αντιτράστ νομοθεσία. Και η ύπαρξη αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας είναι υπέρ της δημοκρατίας και της ανάπτυξης της χώρας, αλλά είναι και υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ