Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... κρισιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ δεν είναι, που ο Γιάννος Παπαντωνίου «καρατόμησε» την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (κάποιοι λένε, ότι δε συμφωνούσε ο υπουργός με τόσους Κρητικούς...). Το εντυπωσιακό είναι, ότι συμφώνησε να τοποθετηθούν στη θέση τους επίσης στρατιωτικοί! Το λογικό θα ήταν να τοποθετηθούν «μάνατζερ»..!

Πάντως, μην απορήσετε αν δείτε διαφημιστικά για κρουαζιέρες με φρεγάτες και αντιτορπιλικά στο Αιγαίο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εχει έξοδα, βλέπετε, η επιχείρηση του Γιάννου, τα οποία, μάλιστα, μεγαλώνουν συνεχώς, καθώς διευρύνεται συνεχώς ο νέος... θεσμός των μισθοφόρων.

Το κακό με αυτόν τον χώρο, σε σχέση με το προηγούμενο πόστο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, είναι ότι δεν έχει και πολλές ΔΕΚΟ. Με την ΕΒΟ και την ΠΥΡΚΑΛ, τι να πρωτοπουλήσεις και τι να «πιάσεις»;

Κατά τα άλλα, πάντως, οι κρίσεις τέλειωσαν χτες. Και μέχρι που γράφαμε αυτές τις αράδες, δεν είχε ακουστεί τίποτε από τους «συμμάχους», παρότι έγιναν και μπόλικες παραγγελίες χτες. Λέτε να τους ικανοποίησαν όλους..;

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, βέβαια, οι «στρατιωτικές» εξελίξεις στο εσωτερικό, διότι στο εξωτερικό η κυβέρνηση αποδεικνύεται πολύ πιο μειλίχια, όσον αφορά στο θέμα του ευρωστρατού. Καταρτίζει, λέει, τις τελικές της θέσεις!

Μην αμφιβάλετε, πως θα «φέρνουν» προς τις αμερικανοβρετανικές ιδέες. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι πώς θα «σερβιριστούν» στην κοινή γνώμη, η οποία, βλέπετε, δε λέει να κατανοήσει το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, «κρίσεις» έχουμε και στην Αστυνομία, όπου, επίσης, παρατηρήθηκαν πολλές αποστρατεύσεις. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε και πολλές φασαρίες. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βλέπετε, είναι άλλο φρούτο.

Αλλωστε, εκεί έχουμε και πληθώρα κονδυλίων λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και στήνεται ένα «δίχτυ» ασφαλείας άνευ προηγουμένου. Είναι κι αυτό ένα από «τα έργα που θα μείνουν», όπως μας λένε οι κυβερνώντες.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το θέμα είναι τι θα κάνει όταν θα μείνει και ποιους θα παρακολουθεί και θα ελέγχει. Υποθέτουμε, όμως, ότι αυτό το ξέρετε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ