Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ
Ζούμε ξεχωριστές στιγμές, προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια

«Προετοιμαζόμαστε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια» αν δεν γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά τους, διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, σε ανακοίνωση του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ, που εξέδωσε αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στον αγώνα που δίνουμε όλους αυτούς τους μήνες, γιορτάστηκε όπως έπρεπε μέσα στο λιμάνι με την συγκλονιστική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι δείξανε την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στον αγώνα μας.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός και απαιτητικός, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παλεύουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, ποιο θα είναι κάθε φορά το επόμενό μας βήμα.

Από την Πέμπτη έως και σήμερα (σ.σ. Κυριακή) καταφέραμε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα, αναγκάσαμε την εργοδοσία να προσπαθεί μάταια να αντικρούσει δημόσια τα δίκαια αιτήματά μας. Κυβέρνηση και εργοδοσία έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες, λιμενικούς και ΟΥΚ, μπας και καταφέρουν να σπάσουν την απεργία μας, αλλά μάταια.

Επρεπε να επιστρατεύσουν και την τρομοκρατία και τις απειλές για να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν 70 άτομα, μέσα σε κάτι πεύκα, κάπου στο Χαϊδάρι και να τους φέρουν μέσα με πούλμαν. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά πως είμαστε σκληρά καρύδια, πως τα δίκαια αιτήματά μας, η ενότητά μας και η συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας μπορούν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα.

Μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) το υπουργείο Ναυτιλίας να συγκαλέσει συνάντηση με την COSCO και με την παρουσία του σωματείου μας, με θέμα την ΣΣΕ. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μάη όπου η εργοδοσία θα μας στείλει την τελική της πρόταση για τη Συλλογική Σύμβαση, από αυτό θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και στη συνέχεια (ελπίζουμε να "βάλανε μυαλό"...).

Αξιοποιούμε τις επόμενες μέρες για να συντονιστούμε ακόμα καλύτερα και με άλλους κλάδους του Πειραιά, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια.

Εγινε καθαρό πως το λιμάνι κάνει κράτει και ανοίγει, όταν το αποφασίζουν οι εργαζόμενοι που το δουλεύουν.

Κάνουμε καθαρό πως δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή της εργοδοσίας σε συνάδελφό μας, είμαστε όλοι ένας άνθρωπος, αυτό το έχουμε αποδείξει και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ολοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι. Ολοι στο Σωματείο μας. Κανείς συνάδελφος μόνος του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ