Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΚΟΥΒΑ
Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εργαζομένων

Το λαϊκό ποτάμι στην Αβάνα
Το λαϊκό ποτάμι στην Αβάνα
Με μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις, τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην Κούβα.

Επίκεντρο των γιορτασμών ήταν η Αβάνα και η πλατεία της Επανάστασης, όπου έγινε και πάλι η μεγάλη πορεία, ενώ συμμετείχαν και 1.000 αντιπρόσωποι οργανώσεων και φορέων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Νησί της Επανάστασης από 60 χώρες από όλο τον κόσμο. Στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ο ηγέτης της Επανάστασης και αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων, Ραούλ Κάστρο, στελέχη κρατικών και κομματικών οργάνων, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, γγ της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

Στην πρώτη γραμμή της τεράστιας πομπής των Κουβανών εργαζομένων που παραδοσιακά ξεκινάει ξημερώματα, τέθηκαν οι υγειονομικοί και οι επιστήμονες του τομέα, που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη κατά της πανδημίας. Μέσα σε σημαίες και πορτρέτα του Φιντέλ, του Ραούλ, του Τσε, του Καμίλο, ακολουθούσαν εργαζόμενοι από κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπως η ηλεκτροπαραγωγή, η τροφοδοσία, οι υπηρεσίες κ.ά., που επίσης έδωσαν αυτήν τη μάχη.

Ο Ουλ. Γκιλάρτε υπογράμμισε τα επιτεύγματα στην Υγεία, μιλώντας για τα τρία εμβόλια της Κούβας κατά της Covid-19 και τον εμβολιασμό του 90% και πλέον του πληθυσμού. Κατήγγειλε τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και κατέληξε: «Δεν λυγίζουμε. Η Κούβα ζει και εργάζεται για το παρόν και το μέλλον της. Υπερασπιζόμαστε τον σοσιαλισμό όπως και πριν από 61 χρόνια στην παραλία Χιρόν. Για τους δικούς μας ήρωες και μάρτυρες, τον Φιντέλ, τον Ραούλ, για τη συνέχεια, για τις νέες γενιές και την πατρίδα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ