Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΥΓΕΙΑ
Συμπράξεις με ιδιώτες αντί για ενίσχυση του ρημαγμένου ΕΚΑΒ

Τη σκυτάλη στην αθλιότητα που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΕΚΑΒ παίρνει η σημερινή κυβέρνηση, προωθώντας τη «μεταρρύθμιση» και τη «γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ». Την ώρα που ο λαός κόβει και τα αυτονόητα είδη πρώτης ανάγκης για να τα βγάλει πέρα, η κυβέρνηση διευρύνει τις εγκληματικές «συμπράξεις» με τον ιδιωτικό τομέα, εμπορευματοποιώντας παραπέρα την άμεση βοήθεια και την επείγουσα ιατρική.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της 1ης ΥΠΕ, κατοχυρώνονται «υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ, διάρκειας έως και 15/05/2022 με δυνατότητα παράτασης» στην ασφαλιστική εταιρεία «Europ Assistance Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» με παρουσία - όπως γράφεται - σε 200 χώρες στον τομέα οδικής βοήθειας!

Η απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 28 Απρίλη στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο» και «Ιπποκράτειο». Δηλαδή η κυβέρνηση - που όπως και οι προηγούμενες διαφήμιζαν τις «δωρεές» ασθενοφόρων διαφόρων μεγαλοεργοδοτών - αντί να αυξήσει τον προϋπολογισμό για το ΕΚΑΒ, να εξασφαλίσει στόλο και πληρώματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας ή να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, θα διευρύνει τις μπίζνες, μισθώνοντας ασθενοφόρα απ' την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία θα εξυπηρετεί μόνο non covid ασθενείς.

Το κοστολόγιο της μίσθωσης που ανακοινώθηκε έχει ως εξής: Ασθενοφόρα έναντι 45 - 50 ευρώ για διακομιδές εντός Αθηνών και προαστίων (με επιστροφή στο νοσοκομείο προέλευσης ανέρχεται στα 70 ευρώ), 60 - 90 ευρώ για το υπόλοιπο Αττικής. Το πλήρωμά τους θα είναι ένας οδηγός και ένας νοσηλευτής - διασώστης! Ο προγραμματισμός των διακομιδών θα πραγματοποιείται από το ΕΚΑΒ, όπου ο χρόνος απόκρισης της διακομιδής για τα εξιτήρια θα είναι 2 ώρες μετά την ειδοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ