Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Οι μετανάστες εργάτες αγκάλιασαν την εκδήλωση για την 1η Μάη

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα η μεγάλη εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ποτών, Τροφίμων Αχαΐας και την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι μετανάστες εργάτες γης.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει κυριολεκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, δείχνοντας ότι την εργατική τάξη δεν την χωρίζει εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία. Η εκδήλωση άλλωστε ήταν αφιερωμένη στις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης και ήταν ενταγμένη στις συνολικές δράσεις των δύο Εργατικών Κέντρων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πλατεία ζωντάνεψε από τις παραδοσιακές μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς των μεταναστών εργατών. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος γι' αυτήν την πρωτοβουλία, συνέχεια προηγούμενων που έχουν πραγματοποιήσει οι συνδικαλιστικοί φορείς, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Β. Συρίγος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δ. Μαρμούτας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πάτρας, Κ. Γεροπαναγιώτη, και μέλη των διοικήσεων των δύο Εργατικών Κέντρων.


  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ