Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ξανά πάνω από την Ελλάδα!

Τελειωμό δεν έχει η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής κόντρας στο Ουκρανικό.

Χαρακτηριστικά, την Τρίτη και μετά από «αίτημα» του NATO Air Command (NATO AIRCOM), δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 της λεγόμενης Bomber Task Force (επίλεκτη αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ, για βομβαρδισμούς) κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Διασυμμαχικής Επιχείρησης «ONYX KICK» πραγματοποίησαν στο FIR Αθηνών συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ελληνικά μαχητικά «F-16» και «F-4».

Μετά την είσοδό τους το πρώτο από το FIR Σόφιας (Βουλγαρία) και το δεύτερο από το FIR Μπρίντιζι (Ιταλία), τα δύο «Β-52» συνενώθηκαν άνωθεν της Λευκάδας όπου και παρελήφθησαν από δύο ζεύγη Ελληνικών «F-16», τα οποία ανέλαβαν αποστολή συνοδείας τους εντός του FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας κατά τη διάρκεια της πτήσης επιχειρησιακή εκπαίδευση σε αντικείμενα προστασίας Μονάδων Υψηλής Αξίας (High Value Asset).

Σε μια πραγματική πρόβα πολέμου, ο σχηματισμός των αεροσκαφών κατευθύνθηκε σε δρομολόγιο άνωθεν της Πελοποννήσου και βορείως της Κρήτης και κινούμενος ανατολικά εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, οπότε και έληξε η πρώτη φάση της συνοδείας των ελληνικών μαχητικών.

Μετά από μία ώρα, τα «Β-52» επανήλθαν από το ίδιο σημείο στο FIR Αθηνών, και συνοδευόμενα από ένα ζεύγος «F-16» και ένα ζεύγος «F-4» κινήθηκαν παράλληλα με την νότια ακτογραμμή της Κρήτης και εξήλθαν από τα δυτικά όρια του FIR Αθηνών.


Οπως τονίζεται από το ίδιο το ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, προάγοντας το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο».

Εξάλλου, χτες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος χαιρετίζοντας στην πολυεθνική άσκηση «ΩΡΙΩΝ-22» (με στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Βουλγαρίας, Κύπρου, Γαλλίας, Ισραήλ και ΗΠΑ, συν προσωπικό από Αυστρία, Αίγυπτο και Μαυροβούνιο, που βρέθηκαν χτες εκεί ως παρατηρητές), και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, τόνισε τη «στενή συνεργασία με συμμάχους και εταίρους μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και βεβαίως πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες και μελλοντικές απειλές και προκλήσεις».

Εστίασε, επίσης, στην «κοινή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιά μας, φέρνοντας κοντύτερα φίλους και συμμάχους, όπως κάνουμε σήμερα με την "ΩΡΙΩΝ 22"». Χαρακτήρισε, μάλιστα, την άσκηση ως «μια εξαιρετική δραστηριότητα για να ενισχύσουμε την ετοιμότητά μας, να αυξήσουμε τη διαλειτουργικότητα και να βελτιώσουμε τις μαχητικές μας δεξιότητες».

Θύμισε, δε, ότι η «ΩΡΙΩΝ» φέτος συνδέθηκε με την πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» «για τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού περιβάλλοντος μάχης»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουρκικές υπερπτήσεις(2017-08-24 00:00:00.0)
Νέες τουρκικές προκλήσεις υπό τα βλέμματα του ΝΑΤΟ...(2016-04-28 00:00:00.0)
Τουρκικές υπερπτήσεις για 4η συνεχή μέρα υπό το βλέμμα του ΝΑΤΟ(2016-04-15 00:00:00.0)
Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι(2015-09-16 00:00:00.0)
Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά(2015-03-07 00:00:00.0)
Παραβίαση εναέριου χώρου(2013-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ