Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
«Η Συντροφιά των Ονειροπόλων του Ιστορικού Θεάτρου Αλφα»

Η «Συντροφιά των Ονειροπόλων του Ιστορικού Θεάτρου Αλφα», ως ένα ενιαίο καλλιτεχνικό σύνολο ανθρώπων που στόχο δράσης τους έχουν την άνοδο της κοινωνικής και πολιτιστικής στάθμης του λαού μας, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δεχτούν καμία βάρβαρη αντιανθρώπινη πολιτική καταστολής που στρέφεται κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα οποία έχουν κατακτηθεί με πολλούς αγώνες.

Σάρκα από τη σάρκα του λαού του, κάθε καλλιτέχνης δεν μπορεί, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος, να κάνει κάτι άλλο από το να υπερασπίζεται το δικαίωμα της εναντίωσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση των βασικών του αναγκών για υγεία, ανθρώπινα μεροκάματα, παιδεία, πολιτισμό.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) πανελλαδική απεργία είδαμε μέχρι και λυσσαλέα βία σε άνθρωπο που είναι σε καροτσάκι αναπηρίας. Ενδεικτική εικόνα που δείχνει πολλά και προλέγει ακόμη περισσότερα για το μέλλον. Ως άνθρωποι και καλλιτέχνες συνειδητά πορευόμενοι στην προσπάθεια για άνοδο σε κάθε κοινωνικό τομέα, διατρανώνουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας υπέρ των λαϊκών αγώνων για την απαλλαγή τέτοιων πρακτικών τρομοκράτησής τους.

Υπερασπιζόμαστε με την τέχνη μας το αναφαίρετο δικαίωμα, το κατακτημένο με αίμα αμέτρητων κοινωνικών αγωνιστών ακόμα και στον δικό μας κλάδο, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και ταξικές διακρίσεις.

Καλούμε κάθε άνθρωπο της Τέχνης και του Πολιτισμού να στέκεται συλλογικά και ατομικά απέναντι σε κάθε διαρκή προσπάθεια κοινωνικού πισωγυρίσματος της Ιστορίας. Η ειρήνη και η ανθρωπιά δεν θέλει πολλούς. Μας θέλει όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ