Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ
Δεν θα μας διώξουν από τον τόπο μας!

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα φωτοβολταϊκά κοινότητας Γαλατινής στην ΠΕ Κοζάνης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση το Σάββατο στις 7 μ.μ. στη Γαλατινή, με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στα φωτοβολταϊκά», προκειμένου να συζητηθεί ο αγώνας των κατοίκων.

Οι κάτοικοι στη Γαλατινή, στο Ασκιο και άλλα χωριά της περιοχής αντιδρούν στην κατασκευή της γιγαντιαίας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης δώδεκα χιλιάδων στρεμμάτων, που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, θα καταστρέψει τους πρόποδες του «Σινιάτσικου». Από την καταστροφή αυτή κινδυνεύουν 100 οικογένειες, 15.000 αιγοπρόβατα και 2.000 βοοειδή αλλά και περιοχές «NATURA».

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ανταποδοτικά, γνωρίζουμε για τις δελεαστικές προτάσεις των εταιρειών, "για το τυρί στη φάκα", για τις εξαγορές συνειδήσεων. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, θα υπερασπιστούμε τη γη μας», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτών των αγωνιστικών δράσεων της Επιτροπής Αγώνα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια του πάρκου το οποίο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως απειλήθηκαν με συλλήψεις από την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τους μετέφερε σε απομακρυσμένο σημείο ώστε να ανοίξουν τα πανό τους.

Την υπέρμετρη αστυνομική παρουσία και τις απειλές κατήγγειλε και το Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ