Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δεκάδες παραμένουν οι νεκροί κάθε μέρα και εκατοντάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τον «μέσο όρο» των θανάτων

Eurokinissi

Δεν περνάει μέρα δίχως να αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαού, με την «υπογραφή» του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας. Χτες άλλοι 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 27.816 θανάτους. «Η χώρα μας βρίσκεται εντός των μ.ό. θανάτων στην ΕΕ», επανέλαβε και χτες ως δικαιολογία, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο γγ της ΠΦΥ Μ. Θεμιστοκλέους, ψάχνοντας άλλοθι στη βαρβαρότητα που επικρατεί σε όλα τα καπιταλιστικά συστήματα Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358, με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ανάμεσά τους να σκαρφαλώνει στο 41,06%, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης υπερμετάδοσης της πανδημίας. Σημειώνεται ότι και χτες οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 4,31%, φτάνοντας τις 363. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 426 ασθενείς.

Επιβεβαιώθηκαν 18.988 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7.454 στην Αττική και 1.669. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.114.591.

Την ίδια στιγμή, καθηλωμένη παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, με το 72,4% να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, όμως ούτε αυτό αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση, αφού αντιστοιχεί σε ακόμη έναν χρεοκοπημένο μ.ό. της ΕΕ (72,4%) και το 75,2% έχει κάνει μια δόση (75,1% στην ΕΕ).

Στο μεταξύ, χτες η Επιτροπή Εθνικού Εμβολιασμού απηύθυνε ισχυρή σύσταση για τη χορήγηση 4ης δόσης στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 ετών και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η 4η δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλια («Pfizer» ή «Moderna») τέσσερις μήνες μετά από την 3η δόση.

Οι δικαιούχοι της 4ης δόσης άνω των 60 ετών υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια, ενώ το άνοιγμα της πλατφόρμας θα γίνει σταδιακά. Αύριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει για τους 70 - 79 ετών και ακολούθως για την ομάδα 60 - 69 ετών.

Στο λεγόμενο πλαίσιο της «χαλάρωσης» των μέτρων, το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει διάρκεια 6 μήνες και το πιστοποιητικό εμβολιασμού 9 μήνες, ενώ η 4η δόση δεν σχετίζεται με τη λήξη των πιστοποιητικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ