Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στον δρόμο 25 συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Λάρισας

Στον δρόμο πετιούνται 25 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από προχτεσινή απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου. Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί, μέσω διαγωνισμού, το 2016 για την καθαριότητα, τη φύλαξη και σίτιση στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Η πρόσληψή τους έγινε τελικά έπειτα από 3 χρόνια με σκληρούς αγώνες και με δικαστική απόφαση το 2019. Εργάστηκαν για 27 μήνες με τρεις συνεχόμενες συμβάσεις στην περίοδο της πανδημίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τώρα πετιούνται στον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ με απόφαση του υπουργείου δόθηκε η δυνατότητα και νέας παράτασης στη σύμβασή τους μέχρι τον Ιούνη του 2022, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, γεγονός που έγινε στο Πανεπιστημιακό και στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο διοικητής σύναψε πρόωρη σύμβαση με εταιρεία πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους, στερώντας τους ακόμη κι αυτούς τους ελάχιστους επιπλέον μήνες δουλειάς.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την απόλυσή τους, ζητά τη μονιμοποίησή τους καθώς και να γίνουν νέες προσλήψεις για να καλυφτούν τα τεράστια κενά σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό, νοσηλευτικό και εργατοτεχνικό προσωπικό), να καλυφτούν όλες οι ανάγκες στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, με μόνιμο προσωπικό και με αξιοπρεπείς μισθούς. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ