Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ, μαχητικό άνοιγμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή

ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Πολύμορφα συνεχίζεται καθημερινά η δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ με σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!»

Στην Αττική με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συσκέψεις από τις ΚΟ. Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η σύσκεψη της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ με ομιλητή τον Μανώλη Ραπανάκη, Γραμματέα της Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της ΚΕ, ο οποίος ανέδειξε τη ροή των γεγονότων στην Ανατ. Ευρώπη από το 2014 έως και σήμερα, τονίζοντας πως έχει σημασία να αναδειχτεί ότι «μόνο τυπικά ο πόλεμος ξεκίνησε τώρα, καθώς ουσιαστικά το εύφλεκτο υλικό γι' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο έχουν πυροδοτήσει ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία όλα τα προηγούμενα χρόνια». Ξεκαθάρισε την αιτία της σύγκρουσης στην περιοχή που δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τα υποκριτικά προσχήματα της Ρωσίας ούτε των ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, που αφού αιματοκύλισαν Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.ά. θυμήθηκαν την «ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών». Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ακολούθησαν δεκάδες ερωτήσεις - μεταξύ των οποίων και αυτές για την κατάσταση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, τη στάση των κομμουνιστών στην Ελλάδα σε ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή μας και πολλά άλλα.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Πετυχημένη εκδήλωση για το ίδιο θέμα οργάνωσε η ΚΟ Μεταμόρφωσης με ομιλητή τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, μαζική εξόρμηση με την ανακοίνωση του Κόμματος στην Κατερίνη (ξεκίνησε από το Σιντριβάνι - Πλατάνι και συνεχίστηκε σε όλο τον πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία της πόλης) και αντίστοιχα μαζική εξόρμηση στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Στις Σέρρες έγινε με επιτυχία ανοιχτή σύσκεψη - εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης με ομιλητή τον Κ. Σιδηρόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι περιοδείες που προγραμματίζονται όπως και οι συσκέψεις που οργανώνονται από τις ΚΟ αυτές τις μέρες. Το πρόγραμμα των συσκέψεων - συγκεντρώσεων έχει ως εξής:

Στην Αττική

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 5 μ.μ., η ΚΟΒ Λυρικής της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 3). Θα μιλήσει η Βιβή Σιώρα, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Αλίμου καλεί σε συγκέντρωση στο Β' ΚΑΠΗ Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 17). Θα μιλήσει η Στέλλα Βαλαβάνη, μέλος της ΤΕ του Νότιου Τομέα.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Λαυρεωτικής καλεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (Δανουκάρα 7).

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Φαρμάκου και ΕΥΔΑΠ καλούν σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όρ., πλ. Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Ταμπουρίων του ΚΚΕ καλεί στα γραφεία του Παραρτήματος Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Ρέπουλη 16). Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Νεάπολης του ΚΚΕ καλεί στα γραφεία του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Ηλιουπόλεως και Κύπρου). Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Αμφιάλης καλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αμαρουσίου καλεί σε σύσκεψη στο δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Βόρειου Τομέα.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αγίου Στεφάνου καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ (Ηρ. Πολυτεχνείου και Θ. Τιτόπουλου). Θα μιλήσει ο Τεύκρος Παντελόγλου, μέλος του ΤΓ του Βόρειου Τομέα.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ανάκασας καλεί σε συγκέντρωση στο Β' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Πλαπούτα 2 - 8). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σκοπελίτης, μέλος της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών.

-- Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ καλούν στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία επί της Κρέσνας 10 - 12. Θα μιλήσει ο Παύλος Σιόντορος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων Νίκαιας του ΚΚΕ καλεί στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Τερψιθέας 6). Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.

Αύριο, Πέμπτη 10 Μάρτη

-- Στις 10.30 π.μ., η ΚΟΒ Ωδείων - Ορχηστρών καλεί στα γραφεία της ΚΟ Αττικλης του ΚΚΕ (Αχαρνών 241, στάση ΗΣΑΠ «Αγ. Νικόλαος»). Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου καλούν στο 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας (Αβέρωφ και Παπαφλέσσα 2, σταθμός ΗΣΑΠ «Πευκάκια)». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Ζωγράφου καλούν σε εκδήλωση στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου). Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Γαλατσίου καλούν σε σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Καμίνι» (Ρεθύμνης και Χρ. Καψάλη 36) με ομιλήτρια την Βιβή Σιώρα.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής καλεί σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 403). Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος της ΕΠ Αττικής.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Τετάρτη

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ρεθύμνου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου εκδήλωση - συζήτηση. Ομιλητής θα είναι ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ., στην Αχαΐα σε σύσκεψη στα Βραχνέικα, στο παλιό δημαρχείο, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Η ΤΕ Γρεβενών στις 7.30 μ.μ. καλεί στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα μιλήσει η Τίνα Κουζιάκη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ της πόλης Κοζάνης οργανώνουν πικετοφορία στην κεντρική πλατεία ενώ στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ νοτιοδυτικής πόλης οργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.

Την Παρασκευή 11/3

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Καρδίτσας πραγματοποιεί εκδήλωση στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε σύσκεψη στην Κάτω Αχαΐα (αίθουσα «Μ. Μερκούρη») θα μιλήσει ο Χρήστος Δάβουλος, μέλος του ΤΓ της ΤΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη στο Ζαβλάνι, στο καφενείο «Δημήτρη Διονυσόπουλου» (στη συμβολή Λαμίας και Φλωρίνης), θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Το Σάββατο 12/3:

-- Στις 11.30 πμ σύσκεψη στο καφενείο του «Μίκη» στην Πάτρα, με ομιλητή το Θάνο Μπίμπα, Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας.

-- Στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Θόλος) η ΤΕ Μαγνησίας πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(19/3/2022)
Ανοιχτές συσκέψεις - συζητήσεις ΚΟ του ΚΚΕ(8/7/2021)
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση(12/6/2020)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(13/6/2017)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα(25/4/2017)
Εμπλουτίζεται η δραστηριότητα με Θέσεις της ΚΕ(17/3/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org