Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες - θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Στη συζήτηση για «τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την επιδεινούμενη κατάσταση των προσφύγων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη βάση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού της με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, οδηγεί μεταξύ άλλων σήμερα στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους με τραγικές συνέπειες. Προηγουμένως, πάνω από 10 εκατ. Ουκρανοί είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης αφού διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι η ανεργία, η φτώχεια είναι συνώνυμες του καπιταλισμού κι όχι του σοσιαλισμού, όπως ισχυρίζονταν η ουκρανική αστική τάξη, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η ΕΕ και οι αστικές τάξεις των κρατών - μελών είναι εκτεθειμένες πολλαπλά για την πολιτική τους συνολικά στο Προσφυγικό αλλά και γιατί στους πρόσφυγες π.χ. από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ επιφυλάσσουν καταστολή, απελάσεις, επαναπροωθήσεις, υπερδομές - φυλακές, ενώ στην περίπτωση των Ουκρανών προσφύγων επικρατεί το κριτήριο του ευκολότερα ενσωματώσιμου φτηνού, "ευέλικτου" δυναμικού για τα επιχειρηματικά κέρδη, μεταξύ άλλων και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η άλλη όψη της ίδιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας...

Αλληλεγγύη σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των ρωσόφωνων, για ουσιαστική στήριξη, υποδοχή σε ανθρώπινες συνθήκες με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε άσυλο, Υγεία, Παιδεία, εργασία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org