Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε σχολές της Αθήνας

Σε εκδηλώσεις - συζητήσεις προχωρούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Αθήνας, με θέμα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οπως αναφέρουν οι Οργανώσεις στο κάλεσμά τους:

«Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά στην Ευρώπη. Μετά τον ΝΑΤΟικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία, ο ουκρανικός λαός πληρώνει με το αίμα του την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία.

Αν αναρωτιέσαι τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία...

Αν ανησύχησες ακούγοντας τον ανατριχιαστικό ήχο της σειρήνας του πολέμου...

Αν αναζητάς απαντήσεις στο ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο και για τις συνέπειες που θα έχει για τους λαούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο...

Αν προβληματίζεσαι για τη συμμετοχή της χώρας μας με την αποστολή οπλισμού, ακόμη και εκστρατευτικού σώματος, που μας μετατρέπει σε θύτη αλλά και πιθανό θύμα...

Αν απορείς γιατί δύο λαοί που ζούσαν αδελφωμένοι 70 χρόνια, όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, σήμερα αλληλοσκοτώνονται, μπλεγμένοι στα δίχτυα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών...

Αν θες να εκφράσεις την αλληλεγγύη σου στους λαούς που ματώνουν...

Αν αναρωτιέσαι "εμείς τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στον πόλεμο;"...

Τότε έχεις την ευκαιρία να ακούσεις, να ρωτήσεις και να πεις τη γνώμη σου στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πανεπιστήμιό μας!

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσουμε την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών! Μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις Σχολές Δασκάλων και Νηπιαγωγών του ΕΚΠΑ σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ., στο μικρό Αμφιθέατρο Νέου Χημείου. Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη

-- Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις Σχολές Υγείας στις 2.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο Παθ. Αν. Θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον «Δημόκριτο» στις 12.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

Την Παρασκευή 11 Μάρτη

-- Στο ΕΜΠ στη 1.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο 5 (Νέα Κτίρια ΗΜΜΥ). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο ΝΟΠΕ στις 5 μ.μ., στην αίθουσα 3. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Φυσικομαθηματική στη 1 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 24 του Μαθηματικού. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Φοιτητική Εστία Αθηνών το Σάββατο 12 Μάρτη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ