Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Καμιά συμμετοχή της χώρας στη σφαγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο καταδικάζουν νέοι στρατευμένοι με επιστολές τους στο «Alt.gr», εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας.

Στρατιώτης απ' το 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο αναφέρει: «Η εισβολή της Ρωσίας είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τις πηγές Ενέργειας. Είναι το αποτέλεσμα της περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που στήριξαν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή» και καταλήγει «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί. Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές».

Φαντάροι από το Πέπλο Εβρου σημειώνουν: «Αλλος ένας πόλεμος που τον "πληρώνουν" οι λαοί με νεκρούς, ξεριζωμό, προσφυγιά. Που τον πληρώνουν οι λαοί με εκτόξευση της ακρίβειας στα καύσιμα, στην Ενέργεια, στα είδη βασικής ανάγκης, ανάμεσά τους και ο ελληνικός λαός». Τονίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα μας έχοντας παραδώσει «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να γίνει κόμβος μεταφοράς πολεμικού υλικού και στρατευμάτων όπου αναπτύσσονται στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ συμμετέχουν στον πόλεμο με την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Ταυτόχρονα η βάση της Σούδας είναι το μόνιμο ορμητήριο των κατασκοπευτικών αεροσκαφών που πετάνε πάνω από Ρωσία και Ουκρανία, ενώ απογειώθηκαν και επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, με προορισμό τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία».

«Είναι προφανές ότι αυτοί που παρουσιάζονταν ως δήθεν εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης περίπου 30 χρόνια πριν, είναι αυτοί που σέρνουν το χορό του πολέμου, της φτώχειας και της προσφυγιάς όλα αυτά τα χρόνια. Αλλωστε, θα ήταν αφελές να πούμε ότι η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία προέκυψε ξαφνικά, αφού εδώ και πολύ καιρό συσσωρευόταν εύφλεκτο υλικό στην περιοχή, εδώ και καιρό εντείνονταν σφοδροί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των μεριδίων των αγορών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας. (...) οι λαοί των χωρών στην Ελλάδα, στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στον κόσμο ολόκληρο, δεν έχουν κανένα συμφέρον από την πολιτική αυτή, η οποία μάλιστα τους πλήττει άμεσα και σοβαρά εμπλέκοντάς τους σε πολέμους που φέρνουν το θάνατο, καταδικάζοντάς τους στη φτώχεια, σε μια ζωή χειρότερη από αυτή που μπορούν και αξίζουν να έχουν. Οι λαοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ζήσουν αρμονικά και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη σήμερα να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τη φωνή τους», υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Μυριδάκης, στρατιώτης στη Σάμο.

Οι Στρατιώτες (ΠΒ) ΜΑ/ΑΠ στους Αγκαρυώνες στη Λήμνο αναφέρουν: «Ως φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να μην έχει η Ελλάδα καμιά συμμετοχή στην Ουκρανία και στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού της. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της τωρινής και των προηγούμενων, έχουν γεμίσει τη χώρα απ' την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης, η χώρα δαπανά δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που οι φαντάροι έρχονται αντιμέτωποι με πολλές ελλείψεις, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις και καλούνται να βγάλουν τη θητεία με 8 ευρώ/μήνα.

Κανένας λαός δεν θα βγει κερδισμένος με το ένα ή το άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, οι λαοί να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να παλέψουν για να καταργήσουν το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια και πολέμους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org