Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στην Κούβα η 22η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των ΔΣΚΕΚ στη Λισαβόνα
Από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των ΔΣΚΕΚ στη Λισαβόνα
Στην Αβάνα της Κούβας θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης η 22η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) στο διάστημα 27 έως 29 Οκτώβρη 2022.

Αυτό αποφάσισε η Ομάδα Εργασίας των ΔΣΚΕΚ σε συνεδρίασή της στις 5 Μάρτη στη Λισαβόνα, αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση του ΚΚ Κούβας, που θα αναλάβει να την φιλοξενήσει.

Το θέμα της 22ης ΔΣΚΕΚ έχει ως εξής: «Αλληλεγγύη με την Κούβα και όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, μαζί με κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, αντιμετωπίζουμε τον καπιταλισμό και τις πολιτικές του, την απειλή του φασισμού και του πολέμου. Για την υπεράσπιση της ειρήνης, του περιβάλλοντος, των εργατικών δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Εκτός του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης τα εξής κόμματα: ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, Γαλλικό ΚΚ, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ στη Δανία, Τουντέχ (Ιράν), Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, Κομμουνιστές Καταλονίας, ΚΚ Ισραήλ, ΚΚ (Ιταλία), ΚΚ Κούβας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚ Λουξεμβούργου, ΚΚ Νορβηγίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, ΚΚ Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, Κόμμα Κομμουνιστών Σερβίας, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία).

Ακόμα, η Ομάδα Εργασίας των ΔΣΚΕΚ σε μήνυμά της εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας.

Στις 6 Μάρτη, μετά από πρόσκληση του Πορτογαλικού ΚΚ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρευρέθηκε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΚΚ στη Λισαβόνα για τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ