Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό για τη στελέχωσή του

Κινητοποίηση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, με αφορμή επίσκεψή του σήμερα Πέμπτη, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας, πραγματοποιώντας κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 5.30 μ.μ.

«Οι πανηγυρισμοί για το νέο σύγχρονο νοσοκομείο δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνείται να το στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό, επαρκές για να καλύπτει τις ανάγκες της Χαλκίδας και συνολικά της περιοχής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων. Και προσθέτει: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός της Εύβοιας ζει εδώ και χρόνια τις τραγικές συνέπειες της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Χαλκίδας».

Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και στα όσα αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το σωματείο σημειώνει: «Αυτές τις μέρες η Παθολογική αγγίζει πληρότητα 100%, η Χειρουργική το ίδιο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω COVID, ενώ στα επείγοντα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά, από 150 μέσα στον χειμώνα σε 300 ανά ημέρα. Το χειμώνα η ΜΕΘ COVID τις περισσότερες φορές λειτουργούσε με αναλογία 3 νοσηλευτών για 12 ασθενείς και στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες 2 νοσηλευτών για 12 ασθενείς, ενώ η αναλογία θα έπρεπε να ήταν 4 νοσηλευτής για 1 ασθενή και 1 γιατρός προς 1 ασθενή. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην κλινική COVID».

Παράλληλα, το σωματείο σημειώνει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μέρες κανονικής άδειας από το 2019 και δεκάδες μέρες χρωστούμενα ρεπό, ενώ σχολιάζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις νοσοκομείων τονίζει ότι «οι σκέψεις για συγχώνευση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς και Περιφερειακών Νοσοκομείων της Εύβοιας, θα έχει τραγικές συνέπειες για τον κόσμο της Εύβοιας και τους ίδιους τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας».

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού, το σωματείο τονίζει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις.

«Από φιέστες και μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει από όλες τις κυβερνήσεις», σημειώνει ο Σύλλογος, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην κινητοποίηση διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενίσχυση των ΚΥ της Εύβοιας, εξασφάλιση άδειας για όλο το προσωπικό, καμία συγχώνευση νοσοκομείων.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με συμμετοχή τους στην αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού, εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org