Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ «RAFALE»
Εξοπλισμοί ενταγμένοι στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ

Στην τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους «Rafale» (από τα συνολικώς 18 που αγόρασε η κυβέρνηση) στην αεροπορική βάση στην Ιστρ της Γαλλίας παρέστη χτες ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος και ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης.

Στη στοίχιση με τα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, ο υπουργός είπε στον χαιρετισμό του ότι η εν λόγω αγορά «καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να ενδυναμώσουμε περαιτέρω όχι μόνο τις διμερείς σχέσεις μας, αλλά και τη συνεργασία μας για τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής στις αμυντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». Κάνοντας έτσι σαφές ότι τα μαχητικά, πληρωμένα από τον ιδρώτα του λαού, θα εμπλακούν σε επικίνδυνες επιχειρήσεις και αποστολές του ευρωατλαντικού άξονα μακριά και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, κόντρα σε άλλα κέντρα για τις ανάγκες γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Αλλωστε, και ο Α/ΓΕΕΘΑ στον δικό του χαιρετισμό τόνισε ότι «οι χώρες μας μοιράζονται τις ίδιες αξίες, έχουν το ίδιο όραμα και εργάζονται διαρκώς και από κοινού για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής», καθώς π.χ. ήδη η ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί να αναπτύξει ελληνικό ένοπλο τμήμα δίπλα στις γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις που επιχειρούν στο Μάλι, με τον Φλώρο να παραπέμπει σχετικά σε όσα «έπονται στο λαμπρό κοινό μας μέλλον».

Αλλά και ο Α/ΓΕΑ τόνισε στον χαιρετισμό του ότι το γαλλικό μαχητικό «ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο»...

Ακολούθως, ο υπουργός μετέβη στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, ακριβώς για να συζητήσουν αυτά τα σχέδια, όπως και το επόμενο «ψητό» των εξοπλισμών, τις φρεγάτες. Αλλωστε, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, «συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ενισχύσεως της διμερούς αμυντικής συνεργασίας» πάνω στη «Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ