Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσια πολιτική δραστηριότητα σε γειτονιές

Παγκράτι
Παγκράτι
Με συσκέψεις σε γειτονιές του δήμου της Αθήνας συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η πολιτική δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Αττική.

Σε σύσκεψη των Οργανώσεων του 7ου Διαμερίσματος στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους μίλησε ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, «μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε όλες τις πολιτικές μάχες». Ανέφερε ότι «η τραγωδία του απολογισμού της πανδημίας παραμένει αδιανόητη. Γιατί είναι μεγάλη η απόσταση αυτών που θα μπορούσαν να γίνουν κι αυτών που έγιναν και γίνονται. Γιατί δίπλα στον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως που μετριούνται σε εκατομμύρια, υπάρχουν τα κέρδη των πλουσίων στην περίοδο της πανδημίας που μετριούνται σε τρισεκατομμύρια. Γιατί γι' αυτή την τραγωδία δεν "φταίει το ζαβό το ριζικό μας, ούτε ο θεός που μας μισεί...", όπως μονολογούν οι ήρωες του ποιήματος του Βάρναλη, αλλά ένα σύστημα που η παραγωγή αναπτύσσεται με βάση το κέρδος και τον παραγόμενο πλούτο δεν τον απολαμβάνουν οι δημιουργοί του».

Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος του δήμου Αθήνας μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διεξαγόταν την ίδια ώρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, εναντία στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, σημειώνοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και δυνάμεων που δρουν μέσα στην Κούβα με στόχο να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του. Καταδικάζουμε κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Κυψέλη
Κυψέλη
Στην Κυψέλη, σε σύσκεψη των Οργανώσεων του 6ου Διαμερίσματος για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μίλησε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας του ΚΚΕ. Στην ομιλία του στάθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αναφέρθηκε επίσης σε παραδείγματα μέσα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος για την Προσχολική Αγωγή και την αντιμετώπιση αυτών από τη δημοτική αρχή. Τέλος, κάλεσε σε ετοιμότητα μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου, σε αγώνα για να μην περάσει καταρχήν στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας.


Αμπελόκηποι
Αμπελόκηποι

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org