Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Τουρκίας

ΚΚ Τουρκίας
ΚΚ Τουρκίας
Στο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους διεθνείς ανταγωνισμούς ή από τα παζάρια μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτές που επωφελούνται από την εχθρότητα των λαών που προκαλεί εθνικά, θρησκευτικά και ρατσιστικά συναισθήματα είναι μόνο οι αστικές τάξεις. Ενώ έχουμε κοινή ιστορία, μοιραζόμαστε τον ίδιο γεωγραφικό χώρο και έχουμε κοινά πολιτιστικά στοιχεία, κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορούν να περιμένουν οι λαοί μας από τις επεκτατικές προσεγγίσεις ή από τον ανταγωνισμό για καλύτερη εξυπηρέτηση του αμερικανο-ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Η αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση και στις δύο ακτές του Αιγαίου, τα περισσότερα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, οι περισσότερες βάσεις, οι περισσότεροι δημόσιοι πόροι και η γη που ξεπουλιέται στις ιμπεριαλιστικές χώρες, είναι εξελίξεις πολύ επικίνδυνες σε βάρος των συμφερόντων μας.

Σε αυτό το διάστημα που παλεύουμε ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις, όπως διατυπώθηκε στις Θέσεις του Συνεδρίου, δίνουμε μεγάλη σημασία στη βαθιά ριζωμένη σχέση των κομμάτων μας. Αυτή η φιλία δεν εκφράζει μόνο κοινά συναισθήματα και ιδανικά αλλά και την αλληλεγγύη, η οποία αναδείχθηκε σε πολλές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που οργανώσαμε από κοινού στη Σμύρνη. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα στελέχη των ΚΚΕ και ΚΚΤ συνεργάζονται και ανταλλάσσουν όλο και περισσότερες εμπειρίες στον κοινό αγώνα τους κατά της αστικής τάξης. Αυτή είναι μια ακλόνητη και υποδειγματική φιλία όχι μόνο ανάμεσα στα δύο κόμματα αλλά και μέσα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

(...) Εκτιμούμε πολύ το πόσο ανοιχτά και με ακρίβεια εκφράζεστε στα κείμενα των Θέσεων του Συνεδρίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Αυτή η ειλικρινής και ρεαλιστική στάση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει συσσωρευτεί στα πάνω από 100 χρόνια πάλης. Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον καθημερινό αγώνα θα ξεπεραστούν με δυναμικές και δημιουργικές παρεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org