Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Με τους μηχανισμούς κράτους και εργοδοσίας οι νόθοι επιτίθενται στη διοίκηση

Από τις πρόσφατες συλλογικές διαδικασίες στο ΕΚ Πάτρας
Από τις πρόσφατες συλλογικές διαδικασίες στο ΕΚ Πάτρας
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 10 π.μ., όλους τους αντιπροσώπους η Εκτελεστική Επιτροπή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μετά τη νέα προσπάθεια να μπλοκαριστούν οι συλλογικές του διαδικασίες. Δύο μέρες μετά την απόφαση του Εφετείου που δεν δικαίωσε τις επιδιώξεις της, η ομάδα των απαξιωμένων συνδικαλιστών που ευθυγραμμίζονται με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση και την απόφασή της για αρχαιρεσίες. Χείρα βοηθείας έτεινε στην προσπάθειά τους το Μονομελές Πρωτοδικείο, με μια προκλητική απόφαση, χωρίς καν να μπει στην ουσία των γελοίων και ψεύτικων ισχυρισμών των εργατοπατέρων.

«Χτες (σ.σ. την Παρασκευή), για άλλη μια φορά, μετά από χρόνια αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, για το "Γολγοθά" που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοί μας με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πανδημία, εμφανίστηκαν οι ξεχασμένοι, απαξιωμένοι και νόθοι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη μαζική και νόμιμη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων που αποφάσισε αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης», σημειώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

«Δεν μας κάνει εντύπωση που αντί να τα βάλουν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, επιτίθενται σε όλους εμάς τους συνδικαλιστές, τους αντιπροσώπους του ΕΚ Πάτρας που δίνουμε καθημερινά μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς, που ματώνουμε για τη λειτουργία και δράση των συνδικάτων μας, κόντρα σε κάθε είδους μηχανισμούς. Αλλωστε, είναι όλοι αυτοί που δεν έβγαλαν "άχνα" ενάμιση χρόνο τώρα για τις συνθήκες δουλειάς μέσα στην πανδημία, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής μας. Που συνεχίζουν να έχουν τρομερή αφωνία για το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης το οποίο καταργεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το 8ωρο, βάζει ταυτόχρονα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Ευθυγραμμίζονται πλήρως με την απαξιωμένη στους εργάτες ηγεσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ», τονίζει.

Σχολιάζει την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο, απόφαση με την οποία «προσπαθεί να μπλοκάρει τις νόμιμες, μαζικές και συλλογικές μας διαδικασίες, χωρίς καν να μπαίνει στην ουσία των γελοίων και ψεύτικων ισχυρισμών των νόθων, χωρίς καν να παίρνει υπόψη του την προχτεσινή απόφαση του Εφετείου (σ.σ. της περασμένης Τρίτης) που δεν δικαιώνει τους νόθους. Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μια τέτοια προκλητική απόφαση βγαίνει παραμονές της απεργίας στις 10 Ιούνη, αλλά και την ίδια μέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις "ανατροπές του αιώνα" για την εργατική τάξη».

«Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών μας διαδικασιών. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια διοίκηση που βρέθηκε μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ΕΚ και πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς της εργατικής τάξης της πόλης μας, πάλεψε μαζί με τον λαό της Πάτρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του», τονίζει. Καλεί το Σάββατο σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όλους τους αντιπροσώπους, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη. «Δεν κάνουμε πίσω! Χιλιάδες εργάτες και δεκάδες συνδικάτα, ο λαός της Πάτρας αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο, την ύπαρξη και δράση της σημερινής διοίκησης του ΕΚΠ», ξεκαθαρίζει.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με πραξικοπηματικές ενέργειες θα μας βάλουν στο χέρι

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας, σημειώνει τα εξής: «Τρία χρόνια τώρα διεξάγουμε μια μεγάλη προσπάθεια, έχουμε μπει μπροστά για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση της εργατικής τάξης κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δώσαμε μάχες κόντρα στη νοθεία και την απάτη, για να γίνει το ΕΚ πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων, για να ζωντανέψει η λειτουργία του. Η προσπάθειά μας αυτή αναγνωρίστηκε από πλατιά τμήματα εργαζομένων, από συνδικάτα αλλά και δεκάδες μαζικούς φορείς της Πάτρας. Αυτοί άλλωστε είναι οι πρωταγωνιστές, σε αυτούς απολογούμαστε.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με πραξικοπηματικές ενέργειες, παρεμβάσεις των δικαστηρίων και άλλων μηχανισμών θα κάνουμε πίσω ή θα μας βάλουν στο χέρι. Δεν το κατάφεραν τρία χρόνια τώρα, δεν θα τα καταφέρουν και σήμερα.

Εχουμε χρέος απέναντι στους εργαζόμενους της Πάτρας, στα δεκάδες συνδικάτα να συνεχίσουμε τη μάχη και την προσπάθειά μας για να δυναμώσουν οι αγώνες, να δυναμώσουν τα συνδικάτα, η ίδια η οργάνωση των εργατών. Η διοίκηση του ΕΚΠ θα είναι εδώ και αύριο και μεθαύριο, δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους. Ολοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια συσπειρωμένοι με το ΕΚΠ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 10 Ιούνη μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι έχουμε και το θάρρος και τη δύναμη να παρέμβουμε στις εξελίξεις(4/2/2020)
Να γίνει το Εργατικό Κέντρο σπίτι όλων των εργαζομένων(30/6/2018)
Με νέες δυνάμεις στη μάχη για να γίνει στήριγμα των εργατών(23/6/2018)
Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου(1/6/2018)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org