Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
91 διασωληνωμένοι χτες εκτός ΜΕΘ, ο ένας από τις 5 Απρίλη...

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Τη βδομάδα 12 - 18 Απρίλη οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 έφτασαν τις 3.563.

Μόνο χτες αυξήθηκαν κατά 36,95% οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας, φτάνοντας τις 556. Και χτες 91 διασωληνωμένοι παρέμεναν εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων ένας βρίσκεται στον αναπνευστήρα από τις 5 Απρίλη. Στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» «το σκηνικό παραμένει ίδιο. Οσα κρεβάτια αδειάζουν ξαναγεμίζουν αμέσως, απλές κλίνες και ΜΕΘ. Μένουν στην καλύτερη περίπτωση για λίγες ώρες κενά», αναφέρουν εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή επικρατεί αναβρασμός και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από τους επιστρατευμένους ιδιώτες γιατρούς (στην πλειοψηφία τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ), που σήμερα λήγει η σύμβασή τους και χωρίς να έχουν επίσημη ενημέρωση διαχέεται ότι θα παραταθεί η επιστράτευσή τους μέχρι τον Ιούνη.

Στον «Ευαγγελισμό» παραμένει οριακή η κατάσταση, καθώς η μετατροπή πολλών νοσοκομείων εξολοκλήρου σε Covid όχι μόνο δεν έχει λειτουργήσει ανακουφιστικά, αλλά έχουν εκτοξευτεί οι λίστες αναμονής για χειρουργεία κ.λπ. Και στο «Γεννηματάς» παραμένει ασφυκτική η κατάσταση, με 4 διασωληνωμένους να παραμένουν εκτός ΜΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ