Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με αγωνία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και το χτεσινό διάγγελμα

Με άλλο ένα από τα συνηθισμένα του διαγγέλματα, πανομοιότυπο με τα προηγούμενα, και με μόνη αγωνία το πώς θα ανοίξει ο Τουρισμός με τα γνωστά «πρωτόκολλα - λάστιχο», ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε χτες να ξανασερβίρει στο λαό το επικίνδυνο για την υγεία του παραμύθι ότι εμβόλια, αυτοδιάγνωση και ...καλός καιρός αρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κι αυτό την ώρα που η απουσία ουσιαστικών μέτρων οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες στη διασωλήνωση και δεκάδες στο θάνατο.

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self tests, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά, όταν το ένα θλιβερό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο. Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης ισχυρίστηκε ότι «η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων», ενώ χαιρέτισε την «αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών», που η κυβερνητική πολιτική έχει γονατίσει.

Σαν να μην υπάρχει η ανάγκη επιπλέον μέτρων θωράκισης του συστήματος Υγείας, ανήγαγε σε μείζον το πού θα γιορταστεί το Πάσχα, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιτραπούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ώστε μετά το Πάσχα να αρθούν τα μέτρα, με το βλέμμα στραμμένο στις μπίζνες των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα βρήκε να στοχοποιήσει ως βολικούς υπεύθυνους για τη διασπορά όσους «αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες». Και κάλεσε τους πολίτες να προστρέξουν για εμβολιασμό, παρακάμπτοντας την έλλειψη άλλων αναγκαίων μέτρων και τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης που κλονίζουν την εμπιστοσύνη πολλών απέναντι στο αναγκαίο αυτό μέτρο.

Μιλώντας για το σχέδιο για μετά το Πάσχα, παρουσίασε «ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς» και κυρίαρχο στοιχείο την ατομική ευθύνη μέσα από τα self tests και τους εμβολιασμούς, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ενισχύσει ούτε στο ελάχιστο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, να πάρει μέτρα στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.

Πρώτον, τη Δευτέρα 3/5 επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ, «με υποχρεωτικά self tests στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα».

Δεύτερον, στις 10/5 ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία, ακριβώς όπως έκλεισαν πριν από μερικούς μήνες, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους. Κι εδώ η κυβέρνηση πάει με εργαλείο την «αυτοδιάγνωση».

Τρίτον, το Σάββατο 15/5 ανοίγει ο Τουρισμός, με τα γνωστά πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων. Στις 15/5, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες ήταν η λειτουργία χώρων λατρείας τη Μ. Βδομάδα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με χρήση διπλής μάσκας και υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό ναού. Το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα είναι από τις 10 μ.μ. και την Κυριακή του Πάσχα από τις 9 μ.μ. Για την Κυριακή του Πάσχα κατ' εξαίρεση δίνεται δυνατότητα συγκέντρωσης μέχρι 9 άτομα, εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο μέχρι 12 άτομα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γυμνά (ξανά) στην πανδημία άνοιξαν τα σχολεία(2022-01-11 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης για να διασφαλιστούν οι όροι ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων(2021-09-04 00:00:00.0)
Ανοίγουν στις 13 Σεπτέμβρη με μέτρα «μια απ' τα ίδια»(2021-08-12 00:00:00.0)
Νέες κυβερνητικές εκπτώσεις για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών(2021-05-14 00:00:00.0)
Τραγέλαφος και «Γολγοθάς» από το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας(2021-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ