Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ την Κυριακή

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα έδωσαν και χτες οι εργαζόμενοι της περιοχής με την αυτοκινητοπορεία στις γειτονιές του Ευόσμου

Μαχητική κινητοποίηση - αυτοκινητοπορεία στις γειτονιές του Ευόσμου και του Κορδελιού, με κατάληξη στα ΕΛΠΕ, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, συνεχίζοντας τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων του. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους για να σταματήσουν η μπόχα και οι καρκινογόνες ουσίες να πνίγουν τις γειτονιές και τα σχολεία των παιδιών τους. Στη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Κορδελιού μίλησε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέδειξε την απαίτηση του λαού τα ΕΛΠΕ να πληρώσουν για το πρόβλημα που δημιουργούν, να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους και των κατοίκων. Επίσης κατήγγειλε τις ευθύνες της Περιφέρειας και του δήμου, που με την πρακτική τους καλλιεργούν την αντίληψη ότι ο λαός πρέπει να συμβιβαστεί με τη δυσοσμία και τη ρύπανση του αέρα που αναπνέει.

Ο αγώνας συνεχίζεται και στο μέτωπο της καύσης απορριμμάτων από την ΤΙΤΑΝ. Με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την αναπνοή μας, ενάντια στα κέρδη τους» η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF/SRF στην ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας οργανώνει αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας, την Κυριακή 25 Απρίλη, στις 11 π.μ. Η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και διασχίζοντας τις συνοικίες της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, θα καταλήξει στην είσοδο του εργοστασίου της ΤΙΤΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ