Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Η ΚΝΕ πρωτοστατεί στη διεκδίκηση μέτρων για την υγεία του λαού και της νεολαίας

Απάντηση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, που πρότεινε κοινές δράσεις από όλες τις πολιτικές νεολαίες για το θέμα του εμβολιασμού

«Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία», σημειώνει ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Νίκος Αμπατιέλος, με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, προς τις Νεολαίες των κομμάτων, με την οποία ζήτησε να στηρίξουν με κοινή τους δήλωση και κοινές δράσεις τον εμβολιασμό, κάνοντας λόγο για «εθνική προσπάθεια που υπερβαίνει πολιτικές ιδεολογίες», που οι νέοι «οφείλουν να είναι οι πρώτοι που θα στηρίξουν».

Στην απαντητική επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στους εκπροσώπους των Νεολαιών από τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ο Νίκος Αμπατιέλος σημειώνει αναλυτικά:

«Η ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του λαού και της νέας γενιάς είναι δεδομένη. Αυτή η ανάγκη, όμως, έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της ΕΕ, στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους, με αποτέλεσμα σημαντικότατες καθυστερήσεις, αλλά και ανισότητες στον μαζικό εμβολιασμό όλων των λαών παγκοσμίως.

Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει να αντιμετωπίζει ως "κανονικότητα" τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους στη χώρα μας, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης και η άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Αυτές τις αυτονόητες και δίκαιες διεκδικήσεις έχει διατρανώσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους η νέα γενιά, εδώ κι ένα χρόνο, με την κυβέρνηση να απαντάει με νέα μέτρα που υπονομεύουν τις ανάγκες των νέων, με καταστολή και αυταρχισμό, πυροδοτώντας τη δίκαιη αντίδρασή τους.

Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία. Είναι ευθύνη κάθε πολιτικής νεολαίας να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτίστως, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, όπως και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ