Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Διαμαρτυρία στην ΕΥΔΑΠ για τους κινδύνους στους χώρους δουλειάς

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό έκαναν χτες εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της ΕΣΚ, απαιτώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε καθώς οι εργαζόμενοι θρηνούν τον δεύτερο νεκρό συνάδελφό τους, ενώ τα κρούσματα στους χώρους δουλειάς τους καταγράφονται αυξημένα.

Η ΕΣΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος. «Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ για τα τραγικά περιστατικά», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που «προσεγγίζουν πλέον τα 150» και οι δύο νεκροί εργαζόμενοι είναι το αποτέλεσμα της μη τήρησης των απαιτούμενων μέτρων.

Η ΕΣΚ, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικεί από τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να πυκνώσει τα διαγνωστικά τεστ και να τα επεκτείνει στους εργαζόμενους στις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (Μενίδι, Ασπρόπυργο, Κιούρκα) καθώς και σε όλους τους τομείς αποχέτευσης. Τονίζει ακόμα την ανάγκη να τηρείται το καθεστώς επιφυλακής - εφεδρείας, ειδικά στις Γ. Διευθύνσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης και στα περιφερειακά κέντρα που έχουν επαφή με κοινό, καθώς και να μην «ανακατεύεται» το προσωπικό στις βάρδιες. Απαιτεί την πραγματοποίηση απολυμάνσεων, τη χορήγηση νέων μασκών στους εργαζόμενους, την ενημέρωση για τα κρούσματα και τη διενέργεια μοριακού τεστ με έξοδα της ΕΥΔΑΠ για όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ