Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Δικαιοσύνη και Βουλή η υπόθεση Φουρθιώτη

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η κυβέρνηση την υπόθεση Φουρθιώτη, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει γύρω απ' την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο ίδιος, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση μεταφέρεται στη Βουλή, καθώς μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για την υπόθεση, στην οποία ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να απαντήσει την Παρασκευή.

Σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, τάχθηκε χτες υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, λέγοντας ότι «ορθώς το έφερε η αντιπολίτευση το θέμα στη Βουλή. Περιμένω κι εγώ να ακούσω τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού», ενώ στήριξε τον Γ. Βρούτση, που δέχεται εσωκομματικά πυρά για τις καταγγελίες του και το ότι αυτές έγιναν σε εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι περιμένει απαντήσεις από τον Μ. Χρυσοχοΐδη για τον αριθμό των αστυνομικών και τα μέσα που είχαν διατεθεί για την προστασία του Μ. Φουρθιώτη, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως επρόκειτο για «ακατανόητη» και «χαριστική» προστασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ